İYİ Parti ile Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü planı: Görüşme yapıldı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti kurmaylarının başörtüsü ile ilgili hazırladıkları metni geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduğunu, metnin CHP'de de benimsendiğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti ve CHP, başörtüsüne ilişkin olarak Anayasa'nın iki maddesinde yapılacak değişikliğe ilişkin ortak tutum belirlemeye çalışıyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında İYİ Parti kurmaylarının, bu konuyla ilgili olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ikinci kez ziyarette bulunduğu bilgisini paylaştı, İYİ Parti'de kabul edilen metnin, CHP içinde de büyük oranda benimsediği kulisini aktardı. 

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının bir bölümü şöyle: 

Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık kararı dolayısıyla geçen hafta Komisyon’a girmeyi ve AK Parti ile müzakereyi reddeden İYİ Parti, dün itibarıyla Komisyon’a katılma kararı aldı.

Bunun öncesinde ise önemli bir gelişme yaşandı.

Grup Başkanı ve başkanvekilleri ile yeni metin üzerinde çalışan İYİ Parti kurmayları geçen hafta ikinci kez CHP lideri Kılıçdaroğlu ile buluştu.

Buluşmada Kılıçdaroğlu’na, İYİ Parti lideri Akşener’in kalp ritim bozukluğu dolayısıyla hastaneye kaldırıldığı gün bir grup parti kurmayıyla yaptığı toplantıda ele alınan ve üzerinde uzlaşılan metin sunuldu.

İYİ Parti kurmayları, bu metni TBMM’ye sunabilmek için gerekli olan 200 imzanın 6’lı Masa bileşenlerinde olmadığını hatırlattı.

Bunun yerine Anayasa Komisyonu aşamasında AK Parti ve MHP’nin getirdiği metnin üzerinde değişiklik önergesi verilmesini önerdi...

İYİ Parti Komisyon aşamasında kendi metinlerini dayatmakta kararlı olduklarını da vurguladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da dünkü sohbetimizde, “Komisyon’da kendi metnimizden geri adım atmayız” diyerek kararlılıklarını perçinledi.

Aktarıldığına göre CHP lideri İYİ Parti kurmayları ile yaptığı görüşmede olası risklere dikkat çekti.

İYİ Parti’nin hazırladığı metni olumlu bulduğunu belirtirken, AK Parti’nin bazı milletvekillerine ret oyu verdirip süreci referanduma sürükleme çabası içinde olabileceğini anımsattı.

CHP lideri arkadaşları ile konuyu ele alacaklarını da kayda geçirdi.

Nitekim CHP dün yapılan MYK toplantısında konuyu ele aldı; bugün de Anayasa Komisyonu’nun CHP’li üyeleriyle masaya yatırmaya karar verdi.

CHP’deki ağırlıklı görüş, İYİ Parti ile birlikte hareket etmek, hazırlanan metnin geçmesi için bastırmak…

Bu konuda AK Parti’yi metne desteğe zorlamak, olmuyorsa da “biz ancak bu metine destek vererek 400 oyla geçmesini sağlarız” tutumunu sürdürmemek.

 

YAZININ TAMAMI