İYİ Parti: Harekât başarılı olunca Cumhurbaşkanı ekranlarda, başarısız olunca Genelkurmay Başkanı

Meclis’te düzenlenen Garê oturumunda İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Harekât başarılı olunca Sayın Cumhurbaşkanı ekranlarda, başarısız olunca Genelkurmay Başkanı. Başarısız oldunuz bunu kabul ediniz” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu ise hükümete dönerek, “Baktığınız aynayla yüzleşmek gibi bir mecburiyetle karşı karşıyasınız” diye seslendi.

Lütfü Türkkan
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Garê operasyonuyla ile ilgili bilgilendirme yaptığı Meclis Genel Kurulu'nda siyasi partiler adına da konuşma yapıldı.

İYİ Parti adına Grup Başkanvekilleri Lütfü Türkkan ve Dursun Müsavat Dervişoğlu konuştu

'TROLLERİ YÖNETMEKTEN ÜLKEYİ YÖNETMEYE FIRSAT BULAMADINIZ'

AK Parti’nin başlattığı çözüm sürecine dikkat ederek “ne olduysa o zaman oldu” diyen Türkkan, “11 Mart 2009 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Kürt sorunu konusunda iyi şeyler olacak" dedi. 5 Ağustos’ta Sayın Erdoğan DTP lider Ahmet Türk’le bir araya geldi. Daha sonra PKK’lılar Habur’dan girerek teslim oldu. PKK’lıları görmeyin diye talimat verildi. 2012'de "Biz PKK ile görüşmedik, görüşen şerefsizdir" diyen Erdoğan MİT’in Öcalan ile görüştüğünü açıkladı. 3 Nisan 2013 hükümet çözüm sürecini teşvik etmek için akil adamları kurdu. PKK’yı aklama adımı bu tarih sizi affetmeyecek. Mektubu okunan Öcalan yüz binlere çağrıda bulundu. Sonra Erdoğan uçakta sürecin sona erdiğini söyledi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Art arda şehitler verdik. 13 yiğidimiz şehit oldu. Biz defalarca söyledik ama siz dinlemediniz. Bu çocuklarımızı kurtarmak için hiçbir şey yapmadınız. Trolleri yönetmekten ülkeyi yönetmeye fırsat bulamadınız” ifadelerine yer verdi.

'BAŞARISIZ OLDUNUZ BUNU KABUL EDİNİZ'

“Harekât başarılı olunca Sayın Cumhurbaşkanı ekranlarda, harekât başarısız olunca savunmak, anlatmak Genelkurmay Başkanı'na düşüyor” diyen Türkkan, sözlerine şu şekilde devam etti:
“IŞİD'in yaptığı zulümler söylenirken PKK'nın yaptığı zulümlere hiç değinmediniz. O yüzden "Benim teröristim, senin teröristin" çizgisinden ayrılmadığınız sürece bu milletin karşısında suçlu ilan edileceksiniz. Amerika bir papaz için dünyayı ayağa kaldırdı. Siz bu rehinelerle ilgili tek bir laf edebildiniz mi, tek bir laf? Bunun nedenini, nasılını konuşmak yerine, maalesef işi yine iç siyasetin malzemesi hâline getirdiniz. Harekât başarılı olunca Sayın Cumhurbaşkanı ekranlarda, harekât başarısız olunca savunmak, anlatmak Genelkurmay Başkanı'na düşüyor. Başarısız oldunuz bunu kabul ediniz.”

'13 EVLADIMIZ ŞEHİT OLMUŞ GÜLMEK NE DEMEKTİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, “Rize Kongresi'nde her şey ortaya çıktı. 13 evladımız şehit olmuş gülmek ne demektir ya” sözleri ile eleştiren Türkkan, “Sayın Bakan 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyonun sonucu kim. Esir savaşta devletlerarası durumlarda olur. PKK ne zaman devlet oldu da siz esir diye bahsediyorsunuz. Artık masal anlatmayı bırakmanız lazım. Rize Kongresi'nde her şey ortaya çıktı. Gülmek nedir ya… 4 çocuğum var kılına zarar gelse dünyayı dar ederim. 13 evladımız şehit olmuş gülmek ne demektir ya… İçime sindiremiyorum. Siz PKK’yı çok iyi tanıdığınız için mi davulla zurnayla lahmacunla karşıladınız” diye sordu.

'BAKTIĞINIZ AYNAYLA YÜZLEŞMEK GİBİ BİR MECBURİYETLE KARŞI KARŞIYASINIZ'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu ise, "Baktığınız aynayla yüzleşmek gibi bir mecburiyetle pek tabiidir ki karşı karşıyasınız. 2009'da başlattığınız süreçten, bu evlatlarımız alıkoyuluncaya kadar ki süreç içerisinde yaşanmış hatalarınızı da gözden geçirmek gibi bir mecburiyetle karşı karşıyasınız" dedi.

'PKK'YA DÜŞMAN OLAMAYANLAR ASLA BİZİM DOSTUMUZ OLAMAZ'

Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Murat Karayılan'a yönelik 'bin parçaya' bölünmesi sözlerine destek verdi ve şunları söyledi:
“Dediniz ki Karayılan'ı bin parçaya böleceğiz. 10 bin parçaya bölün, elimizden gelen destek neyse vermekten geri durmayacağız. Sadece Karayılan'ı değil, ona destek olanları da bölün, parçalayın. Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğine kasteden, coğrafyanın bölünmesini hedefleyen, insanları yıllardan beri katledenlere karşı da seslenen Dervişoğlu, "Bir değil, 10 bine bölün. Sonuna kadar arkanızda durmayan namerttir. Türk milletine düşman olan PKK, bizim de düşmanımızdır. Türk milletine ilan ediyorum. PKK'yla dost olan da bizim düşmanımızdır. Herkes iyi bilsin ki PKK'ya düşman olamayanlar da asla bizim dostumuz olamaz." (DUVAR)