İYİ Parti Giresun İl Başkanlığına İsmail Bektaşoğlu seçildi

3 adayın yarıştığı İYİ Parti Giresun İl Kongresi'ni İsmail Bektaşoğlu kazandı. 558 delegeden 362'sinin oyunu alan Bektaşoğlu, "Önümüzdeki genel seçimde ilimizden 2 vekil çıkarmak istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

GİRESUN - Kongre sürecine devam eden İYİ Parti'de, İsmail Bektaşoğlu Giresun İl Başkanı seçildi.

Şehir merkezindeki bir düğün salonunda organize edilen İYİ Parti Giresun 3. Olağan Kongresi'ne delegelerin ve partililerin yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ile Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel de katıldı.

Mevcut başkan Abdulkadir Eroğlu'nun aday olmadığı seçimde İsmail Bektaşoğlu, Kamil Tokul ve Müjdat Bayraktar yarıştı.

AKBURAK: MUHALEFETTEKİ SON KONGREMİZ

Kongrede konuşan Burak Akburak, partilerinin iktidara hazırlandığını söyledi.

"Her alanda liyakatli kadrolara sahip olduklarını" belirten Akburak, "İYİ Parti rozetimizi gören gençler, arkadaşlar yanımıza geliyorlar, 'Biz de sizleyiz' diyorlar. Selam vermeyenler yanımızdalar, korkanlar yanımızdalar, sokaklar doluyor, meydanlar doluyor. Bu iktidarın habercisi. Allah'ın izniyle 112 gün sonra iktidardayız bu da bizim muhalefetteki son kongremiz" dedi.

YÜKSEL: AMACIMIZ AKŞENER'İ BAŞBAKAN YAPMAK

Burak Akburak'ın ardından konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, 3 adayın da parti için kıymetli olduğunu söyledi.

Kongredeki yarışın, "demokrasi yarışı" olduğunu aktaran Yüksel, "Bu yarış toyun güzelliğini artıran bir yarıştır. Ben biliyorum ki kalbimiz bir, yolumuz bir, amacımız bir. Tek amacımız var, iyilerin iktidarı ve Meral Akşener'i Başbakan yapmaktır" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemi başladı. Akşam saatlerinde sandıkların açıldı ve oy sayma işlemine geçildi.

558 delegenin oy kullandığı seçimde İsmail Bektaşoğlu 362 oy alırken, Kamil Tokul 188 oy, Müjdat Bayraktar 4 oyda kaldı. 4 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuçların ardından daha önce Dereli İlçe Başkanlığı görevini yürüten Bektaşoğlu, İYİ Parti'nin yeni Giresun il başkanı oldu.

BEKTAŞOĞLU: EN AZ 2 VEKİL ÇIKARACAĞIZ

Seçimin ardından delegelere teşekkür eden Bektaşoğlu, partililerinin teveccühüne layık olmaya çalışacağını söyledi. Artık ekibiyle birlikte seçime hazırlanacağını ifade eden Bektaşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Önümüzde 110 gün sonra bir seçim var. O seçimde en az 2 milletvekili çıkarmak zorundayız. Bunun için uğraş vereceğiz. Akabinde yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanmak için mücadele edeceğiz. Sokaklara ineceğiz. Gece gündüz partimizi ilde ilk sıraya ve ülkede iktidara taşımak için çalışacağız."