İYİ Parti, Antalya'da eski MHP milletvekilini aday gösterecek iddiası

Eski MHP milletvekili İYİ Partili Nesrin Ünal'ın Antalya Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimler yaklaşırken partilerin adayları da netleşmeye başladı. İYİ Parti'nin İzmir'de Ümit Özlale'yi aday göstermesinin ardından konuşan gazeteci Barış Terkoğlu, İYİ Partili Nesrin Ünal'ın Antalya Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceğini iddia etti.

Halk TV ekranlarında yayımlanan Söz Sende programında konuşan Terkoğlu, "İYİ Parti kulislerinde konuşulan bilgilere göre; Antalya'da Nesrin Ünal İYİ Parti'nin adayı olarak açıklanacak. Antalya millet ittifakının önde olduğu bir yer. İlerleyen günlerde İYİ Parti'nin Antalya Belediye Başkanlığına aday ismin Nesrin Ünal olduğu da Akşener tarafından açıklanacaktır" dedi.

Ünal, 21. dönemde MHP'den Antalya milletvekili seçilmiş 8 Ekim 2002 tarihinde MHP'den istifa etmişti. 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili adayı olan Ünal, Meclis'e girememişti.

ÜNAL’DAN ADAYLIK YANITI

Konuyla ilgili Gazete Duvar'a konuşan Nesrin Ünal, “Bu konuda girişimlerim oldu. Ben bunun için çalışıyorum ama seçim bu, sonuç ne olur belli olmaz” dedi.

'ADAYIMIZ OLURSA DEKLARE EDERİZ’

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karaca da “Nesrin Hanım bizim adayımız değil ama aday adayımız. Adayımız olduğuna ilişkin bir haber çıkmış ama ne genel merkezden açıklama ne de bizde alınmış bir karar var. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak belirlenirse zaten saklamaz, deklare ederiz” dedi. (HABER MERKEZİ)