İTO seçimlerinde geri sayım: 3 isim öne çıkıyor

İstanbul Ticaret Odası'nın başkanlığı için yapılacak seçimlerde üç aday öne çıkıyor. İTO'da seçimler 9 Kasım'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 700 bin işletmeyi temsil eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) yüzde 2 temsil hakkına sahip olan İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) başkanlık seçimi 9 Kasım’da yapılacak. Başkanlık için Şekib Avdagiç, Murat Kalsın ve Sadettin Saran öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

AVDAGİÇ HÜKÜMETE YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR

Halk TV'den Nuray Tarhan, İTO seçimlerinde öne çıkan isimleri inceledi. Tarhan'ın haberine göre, ilk isim 2018 yılından bu yana İTO Başkanlığı’nı sürdüren Şekib Avdagiç. Ahmet Mahmut Ünlü'nün de desteklediği Avdagiç, hükümete yakınlığıyla biliniyor.

İkinci isim, daha önceki dönemde başkan yardımcılığı yapmış olan Murat Kalsın. İTO Değişim Platformu olarak anılan ve 6’lı grupta ise henüz öne çıkan bir isim yok. Grupta Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün kardeşi; Xdeliver, Esnaf Restaurant, XKitchen gibi şirketlerin kurucusu Atilla Bingöl, İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan ve PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Başkanı Hacı Demir bulunuyor.

Kulislerde Sadettin Saran'ın İTO Başkanı olmak istemediği, 2023 Mayıs ayında yapılacak olan TOBB Başkanlığı'na hazırlandığı, bu nedenle de bu seçimlerde TOBB delegesine girmeyi hedeflediği dillendiriliyor.

İTO’ya yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre, 9 Kasım’da yapılacak seçimde önce komite üyeleri seçilecek. Seçilen bu 603 komite üyesi de 261 meclis üyesini seçecek. Başkanı da bu meclis üyeleri daha sonra belirleyecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler İTO başkanlık seçim