İtalya'ya karantinasız seyahat koşulları açıklandı

İtalya, Covid nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamalarını kaldırmak için AB'yi beklemeyeceğini açıkladı. İtalya Başbakanı Draghi, mayıs ortasında belirli koşullarla kapılarını açacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Başbakanı Mario Draghi, ülkeyi mayıs ortasından itibaren turizme açmaya ve belirli koşullarda karantina zorunluluğunu kaldırmaya hazırlandıklarını açıkladı. Avrupa Birliği'nin (AB) haziran ortasında korona virüsü salgınına karşı yeni seyahat izni kurallarını açıklayacağını ama kendilerinin bunu beklemeyeceklerini söyleyen Draghi, "İtalya dünyayı yeniden ağırlamaya hazır" dedi.

Draghi, "Çok az ülke turizmle İtalya kadar iç içedir. Dünya buraya gelmeyi özledi. Dağlarımız, plajlarımız, kentlerimiz ve kırsal bölgelerimiz yeniden açılıyor. Ve bu süreç önümüzdeki hafta ve aylarda hızlanacak" diye konuştu. İtalya Başbakanı, "Mayıs ortasından itibaren turistler İtalyan-pas'a sahip olabilir. Dolayısıyla İtalya'da tatil rezervasyonu yapmanızın vakti geldi" ifadelerini kullandı.

The Guardian'a konuşan bir İtalya Turizm Bakanlığı kaynağı ise AB onaylı bir Covid-19 aşısını yaptırmış, hastalığı geçirerek doğal yollardan bağışıklık kazanmış veya son 48 saatte korona virüsü testi negatif çıkmış herkesi ülkeye almayı planladıklarını söyledi. Buna göre, İtalya'da yeni kurallar, vaka sayıları nedeniyle 'kara listede' olmayan ülkelerden gelen turistler için geçerli olacak. 

İtalya'da turizm, ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 14'ünü oluşturuyor. Pandemi nedeniyle yaşanan kaybın ise 120 milyar euroyu geçtiği belirtiliyor. 

İtalyan tur operatörleri ise son günlerde özellikle İngiltere ve ABD'den aldıkları rezervasyonlarda patlama yaşandığını söyledi. Corriere della Sera gazetesine konuşan turizmci Stefano Bettanin, "İngiltere ve ABD'den çok sayıda rezervasyon alıyoruz ve bu ülkelerin, en çok aşı yapılan yerler olması bir tesadüf değil" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İtalya turizm