İtalya'nın efsanevi golcüsü Rossi öldü

İtalya'da 'Brezilya'yı ağlatan adam' diye anılan eski futbolcu Paolo Rossi 64 yaşında vefat etti. Rossi 1982 Düna Kupası'nda 6 golle İtalya'yı şampiyonluğa taşımıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantinli Maradona'nın ardından futbol tarihinin en büyük isimleri arasında sayılan bir isim daha öldü. İtalya'nın 1982 Dünya Kupası'nı kazanmasında en büyük rolü oynayan futbolcu Paolo Rossi, kanserden dolayı 64 yaşında vefat etti.

'Pablito' lakaplı ünlü forvet, 1982 Dünya Kupası'nde attığı 6 golle İtalya'ya zafer kazandırmıştı. Rossi'nin ölüm haberini eşi Federica Cappelletti sosyal medya hesabından, "Asla senin gibi özel ve eşsiz biri bulunamaz" diye yazarak duyurdu.

BREZİLYA'YA HAT TRICK YAPTI

İtalyan basını Dünya Kupası'nın final maçına atfen Rossi için "Brezilya'yı ağlatan adam" tanımını kullandı.

Juventus ile 2 İtalya Ligi, 1 Avrupa Kupası ve 1 İtalya Kupası şampiyonluğu yaşayan Rossi, İspanya'da düzenlenen 1982 Dünya Kupası'nı kazanan İtalya'nın ve turnuvanın gol kralı oldu.

İtalya'nın 2. turda Brezilya'yı 3-2 yendiği maçta hat-trick yapan Rossi, yarı finalde takımının Polonya'yı 2-0 yendiği maçın da gollerini atmıştı. İtalya finalde Batı Almanya'yı 3-1 yenerken de ilk golü atan Rossi, ülkesinin 1938'den sonra kupayı müzesine götürmesinde büyük pay sahibi olmuştu. Rossi, 2004 yılında en iyi 125 futbolcunun sıralandığı FIFA 100 Listesi'nde yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler italya rossi brezilya