İtalya'da son altı ayda Covid'den ölenlerin yüzde 99'u aşısız

İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre, ülkede aşılama kampanyasının başladığı dönemden sonra Covid'den ölenlerin yaklaşık 99'u aşı yaptırmayan kişiler oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da Şubat 2021'den bu yana Covid'den ölenlerin neredeyse yüzde 99'unun iki doz aşı yaptırmamış olan kişiler olduğu açıklandı. Aşı olmasına rağmen vefat edenlerin büyük çoğunluğunun da yaşlı olduğu belirtildi.

İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre, 1 Şubat-21 Temmuz arasında Covid'den ölen 35 bin 776 kişinin yaklaşık yüzde 99'u iki doz aşı yaptırmamıştı. Bu ölümlerin yüzde 1.2'si ise (423) iki doz aşı yaptıran kişiler arasında yaşandı. Ancak araştırmada, iki doz aşı yaptırmalarına rağmen ölen bu kişilerin yaş ortalamasının 88.6 olduğu ve aynı zamanda çok daha fazla altta yatan hastalığa sahip oldukları belirtildi. 

İtalyan hükümeti geçtiğimiz hafta, kapalı mekanlarda aşı kartı veya negatif test gösterme zorunluluğu getirmişti. Bu kararın ardından ülkedeki aşı randevularında patlama yaşandı. İtalya'da bugüne dek 12 yaş üzerindeki nüfusun yüzde 57'si iki doz aşı yaptırdı.

Ülkede son 24 saatte 24 kişi korona virüsü nedeniyle öldü, 4 bin 522 yeni vaka tespit edildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İtalya Covid aşı