İtalya'da 'piccirella' lakaplı kadın mafya lideri yakalandı

İtalya'da Camorra suç örgütünün önde gelen liderlerinden Maria Licciardi, İspanya uçağına binmeye çalışırken yakalandı. Licciardi, geçmişte İtalya'nın en çok aranan 30 suçlusundan biriydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da 70 yaşındaki tanınmış mafya lideri Maria Licciardi, İspanya'ya kaçmaya çalıştığı sırada havalimanında yakalandı. Napoli merkezli Camorra suç örgütünün en önemli liderlerinden biri olan Licciardi, minyon yapısı nedeniyle 'küçük' anlamına gelen 'piccirella' lakabıyla tanınıyordu.

Camorra örgütü adına haraç kesen çeteleri yönetmekle suçlanan Licciardi'nin, Roma'daki Ciampino Havalimanı'nda İspanya uçağına binmeye hazırlandığı sırada tutuklandığı açıklandı. İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, kadın mafya liderini yakalayan askeri kolluk kuvveti Carabinieri'ye teşekkür etti.

Licciardi, İtalya'nın en çok aranan 30 suçlusundan biri olduğu 2001 yılında da Napoli yakınlarında bir arabada yakalanmış ancak mafya bağlantılı suçlardan dolayı hapse atıldıktan sonra 2009 yılında serbest bırakılmıştı.

Savcılık makamları, Licciardi'nin Napoli'de 2000'lerin başlarında mafya örgütleri arasında onlarca kişinin öldüğü çatışmalarda kilit bir rol oynadığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)