İtalya'da mülteci teknesinde patlama: İki çocuk yaşamını yitirdi

İtalyan sahil güvenliği, göçmenleri taşıyan bir teknede 1 ve 2 yaşlarında iki çocuğun öldüğünü ve bir kadının da kayıp olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Sicilya adası açıklarında 21 Ekim’de mültecileri taşıyan bir teknede battı. Mültecilerin yardımına Tunuslu bir balıkçı teknesi, gemide patlama olduğunu bildirdi. 38 göçmenin kurtarılarak Lampedusa Ada'sına nakledildiği bildiren İtalyan sahil güvenliği, teknede bulunan 1 ve 2 yaşlarında iki çocuğun öldüğünü açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Reuters'ın haberine göre kayıp bir kadın için arama çalışmaları da devam ediyor.  Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Yaralı göçmenlerin vücutlarında yanıklar olduğu ve aralarında durumu ciddi olduğu için hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki hamile bir kadının da bulunduğunu bildirildi.

Uluslararası Göç Örgütü'ne göre (IOM), yılın başından bu yana dünyanın en tehlikeli göç yolu olan Orta Akdeniz'de 1269 mülteci kayıp.

İtalya İçişleri Bakanlığı'na göre yılbaşından bu yana 76 binden fazla göçmen İtalya kıyılarına ayak basarken, bu sayı 2021'in aynı döneminde 50 bin, bir önceki yıl ise 26 bindi. (DIŞ HABERLER)