İtalya'da Draghi'nin istifası kabul edildi, erken seçim kapıda

İtalya Başbakanı Draghi'nin istifa kararı Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından kabul edildi. Ülkede erken seçime dek koalisyon hükümetinin görevde kalacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sunduğu istifa kabul edildi. Ülkede en erken ekim ayında erken seçime gidileceği beklentileri güç kazandı.

İtalya Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, bu sabah Mattarella ile gerçekleştirdiği toplantıda istifasını sunarken koalisyon hükümetinin seçime kadar görevlerini sürdüreceği kaydedildi. 

Draghi, koalisyonun kilit ortaklarından Beş Yıldız Hareketi’nin ekonomik yardım paketi oylamasını boykot etmesi üzerine derinleşen kriz sonucu geçen hafta istifasını sunmuş, Cumhurbaşkanı Mattarella'nın ise kabul etmediği açıklanmıştı. 

Draghi hükümeti, 95 senatörün lehte ve 28’inin aleyhte oyu ile dün yapılan oylamada güven oyu kazansa da merkez sağ Lig ve Forza Italia ile Beş Yıldız Hareketi oylamaya katılmamıştı. Draghi parlamentoda yaptığı konuşmada ise partilerden reformları desteklemelerini istemiş, koalisyonun yeniden inşa edilebileceği mesajını vermişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler italya draghi