İtalya'da 800'den fazla orman yangını: Yüzlerce kişi tahliye edildi

İtalya'nın ulusal itfaiye teşkilatı, hafta sonu 800'den fazla yangın meydana geldiğini duyurdu. Pescara kentindeki yangında 53 hektarlık orman alanı zarar gördü, yaklaşık 800 kişi tahliye edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de sekiz kişinin ölümüne sebep olan orman yangınları devam ederken, sıcak hava dalgasının etkisini sürdürdüğü İtalya'da hafta sonu 800'den fazla yangın meydana geldi. Pescara kentinde bulunan çam ormanını tahrip eden yangında en az beş kişi yaralandı. Beş yaşında bir kız çocuğun hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

Pineta Dannunziana isimli tabiat koruma alalında meydana gelen yangında 53 hektar alan zarar gördü, yaklaşık 800 kişi tahliye edildi. "En büyük sorun sıcak rüzgar" diyen Pescara Belediye Başkanı Carlo Masci, "Duman nedeniyle birkaç evi ve sahil beldesini tahliye etmek zorunda kaldık. Hasarı sınırlı tutmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İtalya'da ulusal itfaiye teşkilatı, ülkenin güneyi başta olmak üzere 800'den fazla yangın kaydedildiğini bildirdi. Sicilya'da 250, Puglia ve Kalabriya'da 130, Lazio'da 90 ve Campania'da 70 yangın meydana geldi.

Öte yandan, sıcaklığın 40 derecinin üzerine çıktığı Yunanistan'da cumartesi günü erken saatlerde Patras kenti yakınlarında büyük bir yangın çıktı. Bölgede beş köy boşaltıldı, sekiz kişi yanık ve solunum yolu sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Aigialeias köyünün Belediye Başkanı Dimitris Kalogeropoulos, olayı 'büyük bir felaket' olarak nitelendirdi. (DIŞ HABERLER)