İtalya İçişleri'nden Roma ve Napolilere deplasman yasağı

İtalya'da İçişleri Bakanlığı, maç dönüşünde otoyolda karşılaşarak kavga eden Roma ve Napoli takımının taraftarlarına 2 aylık deplasman yasağı getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, geçen hafta kavga eden Roma ve Napoli taraftarlarına 2 ay deplasman yasağı getiren karara imza attı. İtalya basını, 8 Ocak'ta ülkenin ana arterlerinden olan A1 otoyolu üzerinde karşı karşıya gelen takım taraftarların mart ayı ortasına kadar deplasmana gidemeyeceğini yazdı.

Roma ve Napoli taraftarları 14 Ocak'tan itibaren 2 ay boyunca takımlarının deplasman maçlarına gidemeyecek. Karara göre sadece bu iki kentten gelenlere değil, kimliğinde ikameti bu iki kent gözüken ama maçın oynanacağı şehirlerde yaşayan Roma ve Napoli taraftarlarının da maçlara alınmayacağı belirtildi.

AA'nın aktardığı bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı almasının arkasında, hem söz konusu olaya sert bir yanıt verme hem de benzer hadiselerin yaşanmaması amacının olduğu ifade edildi. Bakanlığın ayrıca bireysel bazda olaylara karışanların maçlardan ömür boyu men cezası alması için çalıştığı da basına yansıdı.

İki takım 29 Ocak'ta Napoli'de karşı karşıya gelecek.

Ne olmuştu?

Ülkede 8 Ocak'ta Napoli'nin Sampdoria ile Cenova'da oynadığı maça giden Napoli taraftarları ile Roma'nın Milan ile oynadığı müsabakayı izlemek üzere Milano'ya giden Roma taraftarları, A1 otoyolunun Arezzo kenti yakınlarında Badia al Pino mevkiinde karşı karşıya gelmişti.

Çıkan olaylarda bazı taraftarlar ve güvenlik güçleri yaralanmıştı. İtalyan güvenlik güçleri, bazı taraftarları gözaltına almıştı. Taraftarların çatışması sebebiyle A1 otoyolunda ulaşım uzun süre aksamış, araç kuyruğu oluşmuştu.

İtalya'da benzer deplasman yasağı cezası, daha önce Atalanta taraftarlarına verilmişti. Atalanta taraftarları, 2014 yılında 3 ay boyunca takımlarının deplasmandaki maçlarını izleyememişti. (HABER MERKEZİ)