İtalya Alpleri'nde buzul kütlesi çöktü: 6 ölü, onlarca yürüyüşçü kayıp

İtalya'da Alp Dağları'nın Marmolada zirvesinde buzul kütlesinin çökmesi sonucu 6 kişinin öldüğü, en az 15 yürüyüşçünün kayıp olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alp Dağları'nın İtalya tarafındaki Marmolada olarak anılan yaklaşık 3 bin 300 metre yüksekliğindeki zirvesinde buzul kütlesinin çökmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, onlarca yürüyüşçünün kayıp olduğu açıklandı.

The Guardian'ın haberine göre, yetkililer en az 15 kişinin kayıp olduğunu tahmin ettiklerini belirtirken 2'si ağır 9 kişinin de yaralandığını belirtti. Kayıp yürüyüşçüler arasında yabancı turistlerin de olduğu ifade edildi.

Arama kurtarma ekibinin sözcüsü Walter Milan, dün gece daha fazla buzul kütlesinin çökme riski nedeniyle ara verilen çalışmaların bugün devam ettiğini belirterek kaç kişinin kayıp olduğunu belirleyebilmek için otoparktaki araçların plakalarının kontrol edildiğini kaydetti.

Milan, çökme nedeninin ise aşırı sıcak hava dalgası olabileceğini ifade ederek "Son günlerde zirvedeki sıcaklıklar 10 dereceyi aştı, bu olağandışı" dedi. Yetkililer, çöken buzul kütlesinin en az 25-30 yıl içinde var olamayacağını belirtti.

Arama kurtarma çalışmalarına en az beş helikopterin de eşlik ettiği aktarıldı. (DIŞ HABERLER)