İtalya açıklarında mülteci teknesi battı, en az 43 kişi öldü: 'Türkiye'den yola çıktı' iddiası

İtalya açıklarında İran, Pakistan ve Afganistanlı mültecileri taşıyan bir teknenin batması sonucu en az 30 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İtalya'nın güneyindeki Crotone kenti açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması sonucunda ilk belirlemelere göre 43 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Crotone kentine bağlı Steccato di Cutro beldesi açıklarında bu sabah saatlerinde meydana gelen olayda, yaklaşık 250 kişiyi taşıyan tekne kıyıya yakın bir noktada ortadan ikiye ayrılarak battı.

Sağ koalisyon hükümetinin Başbakanı Giorgia Meloni, yaptığı yazılı açıklamada, "İnsan kaçakçıları tarafından yaşamları yarım bırakılan çok sayıdaki insan için derin üzüntü duyuyorum. Sadece 20 metre uzunluğundaki tekneyi olumsuz hava koşullarında 200 kadar kişiyle denize indirmek suçtur" ifadelerini kullandı.

'BİRKAÇ GÜN ÖNCE İZMİR'DEN YOLA ÇIKTI'

Reuters ajansına konuşan İtalyan bir yetkili ise, mülteci teknesinin birkaç gün önce İzmir'den yola çıktığını söyledi. Yetkili, 45 mültecinin hayatını kaybettiğini, hayatta kalan 81 kişinin karaya naklediğini dile getirdi. Açıklamaya göre 22 mülteci hastanede tedavi görüyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İtalya mülteci tekne