İsviçre'de çığ, Polonya'da fırtına: 8 kişi hayatını kaybetti

İsviçre'de bir kayak merkezine çığ düşmesi sonucu üç kişi öldü, bir kişi yaralandı. Polonya'nın güneyindeki iki kasabada etkili olan şiddetli fırtınalarda üzerlerine ağaç devrilen beş kişi öldü.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'deki Zermatt kayak merkezinde yaşanan çığda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Polonya'nın güneyinde hızı saatte 154 kilometreyi bulan fırtınalarda devrilen ağaçların altında kalan beş kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İSVİÇRE'DE ÇIĞ: ÜÇ ÖLÜ, 1 YARALI

The Guardian'ın aktardığına göre, şiddetli rüzgar ve kar yağışının etkili olduğu Güney İsviçre Alpleri bölgesindeki Zermatt kayak merkezinde çığ meydana geldi. Çığ sebebiyle üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Alplerin en lüks kayak tesislerinden biri olarak kabul edilen merkezin Riffelberg bölgesinde pist dışı bir bölümde büyük bir kar kütlesinin hareket ettiği görüldü.

Çığın ardından olumsuz hava koşullarının devam ettiği bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çığın yaşandığı bölgenin bağlı olduğu Valais Kantonu, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının akşam saatlerinde askıya alındığını, çığda üç ölü, bir yaralı olduğunu bildirdi. 

POLONYA'DA FIRTINA: 5 ÖLÜ

Bir diğer Avrupa ülkesi Polonya'da ise Tatra Dağları'nın yüksek rakımlı bölgelerinde hızı saatte 154 kilometreye ulaşan fırtınalar sebebiyle üç ayrı olayda beş kişi öldü. Zakopane'de yaşanan iki olayda ve Rabka-Zdrój bölgesinde yaşanan bir olayda aralarında iki çocuğun da olduğu beş kişinin devrilen ağaçlar sebebiyle yaşamını yitirdiği açıklandı. 

İtfaiyenin açıklamasına göre, Polonya'nın güneyindeki Rabka-Zdrój kasabasında üzerlerine ağaç devrilen iki kadın ve 6 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Kasabanın itfaiye ve sağlık yetkilileri, Tatra Dağları'nın eteklerindeki Zakopane kasabasında da aracının üzerine ağaç devrilen bir kadın ile aynı kasabada, yine üzerine ağaç devrilen bir çocuğun yaşamını yitirdiği bilgisini verdi. Yerel yetkililer, hızı saatte en az 100 kilometreye ulaşan fırtınalar sebebiyle Tatra milli parkı bölgesi için uyarı yayınladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)