İşveren tarafı görüşünü açıkladı, asgari ücret turu hızlandırılıyor

İşveren tarafı TİSK, asgari ücret görüşmelerini aralık ayı başında tamamlamaya hazır olduğunu açıkladı. Zam miktarı konusunda ise enflasyon vurgusu geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'küresel enflasyon ve ülkenin rekabetçiliğini etkileyen faktörleri göz önünde bulundurarak, akılcı bir seviyede uzlaşı sağlanmasından' yana olduklarını söyledi.

Asgari ücretin kısa sürede netleştirilmesi yönünde kamuoyunda oluşan beklentinin farkında olduklarını vurgulayan Akkol, "Bu sebeple, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda görüşmeleri hızlandırarak süreci aralık ayının başında tamamlamaya hazırız. Buradaki en büyük temennimiz kararın, çalışma hayatının tüm paydaşları olarak üçlü mutabakatla imzalanması. Çalışma arkadaşlarımızın sürdürülebilir refahı için, enflasyon karşısında korunacak bir asgari ücret belirlenmesinden yanayız" dedi. 

Akkol ayrıca, asgari ücret için işverenlere devlet desteğinin devam etmesinin, 'hiç olmadığı kadar önemli olduğunu' ifade etti ve bu durumun yeni istihdam yaratılmasında da kayda değer bir katkı sağlayacağının altını çizdi.

Asgari ücret mevcutta net 2 bin 825 lira olarak uygulanıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)