İsveç'te Kuran tekmelendi, Irak büyükelçiye 'ülkeyi terk et' dedi

İsveç'te daha önce de Kuran yakan Irak asıllı Salwan Momika, Kuran ve Irak bayrağını yere atıp üzerine bastı. Bağdat yönetimi İsveç Büyükelçisi'nden ülkeyi terk etmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak hükümeti, İsveç’in Bağdat Büyükelçisi'nden ülkeyi terk etmesini istedi. Irak resmi ajansı INA’nın haberine göre, İsveç’teki Kuran'a yönelik saldırılardan dolayı Bağdat yönetimi İsveç Büyükelçisi Jessica Svardstrom'a ülkeden ayrılması gerektiğini iletti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Dışişleri Bakanlığı’na ayrıca Irak’ın İsveç Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nı da geri çekmesi yönünde talimat verdi.

Öte yandan, İsveç'te daha önce de Kuran yakan Irak asıllı Salwan Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bu sefer de Kuran'ı tekmeledi. AA'nın aktardığına göre, Irak Büyükelçiliği önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kuran ve Irak bayrağını yere atıp üzerine basarak, İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti.

ERICSSON ŞİRKETİNİN LİSANSI İPTAL EDİLDİ

Ayrıca Bağdat yönetiminin, İsveçli telekomünikasyon şirketi Ericsson'un ülkedeki lisansını iptal ettiği bildirildi. Irak İletişim ve Enformasyon Kurumu, İsveç’teki Kuran'a yönelik eylemlerden dolayı Ericsson şirketinin lisansını iptal etme kararı aldı. (DIŞ HABERLER)