İsveç Başbakanı Andersson'dan 'mutabakat' açıklaması: Terörist faaliyetlere karışmadıysanız endişelenmeyin

İsveç Başbakanı Andersson, Türkiye ile 'mutabakat'ta '73 teröristin iadesi konusunda söz verildiği' iddialarını cevapsız bıraktı ve "Terörist faaliyetlere karışmadıysanız, endişelenmeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile yapılan anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacaklarını söyledi ve terör eylemlerinde bulunmayanların endişelenecek bir şeyleri olmadığını söyledi.

Euronews'ün haberine göre, İsveç'in üyeliği için Türkiye'ye "73 teröristin iadesi konusunda söz verdiğine" ilişkin ifadelerini İsveç Başbakanı Magdalena Andersson yalanlamayı reddetti.

Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO adaylığı üzerindeki Türk vetosunun kaldırılması için Ankara'ya verildiği belirtilen ve ülke kamuoyunda tepki toplayan taahhüt konusundaki gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı.

"Sekiz yıldır bakanlık görevlerinde bulunuyorum ve müzakere masasında konuşulanlar hakkında hiç konuşmadım" diyen Andersson, "Bu beni şu anda biraz zor bir duruma sokuyor" diye ekledi.

Basın toplantısında ülkesinin pozisyonunu tekrarlayan Andersson, "İsveç ulusal ve uluslararası hukuka saygı göstermeye devam edecek, hiçbir İsveç vatandaşı iade edilmeyecek, karar bağımsız makamlar ve mahkemeler tarafından alınacak. Terörist faaliyetlere karışmadıysanız, endişelenecek bir şeyiniz yok" dedi. (HABER MERKEZİ)