'İstifalar devam edecek' diyen Köylüoğlu'na Kürşad Zorlu'dan yanıt

İstifa eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'nun "İstifalar devam edecek" sözlerine parti sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 21 Ekim’de gerçekleşecek partinin kuruluş yıldönümü etkinliğinde 'Demokratik Milli Yükseliş Beyannamesi'ni açıklayacağını söyledi.

Partisinin Başkanlık Divanı toplantısı ardından basın toplantısı düzenleyen Zorlu, “Geride kalan altı yıl içerisinde her türlü engellemelere ve imkansızlıklara rağmen ortaya koyduğumuz mücadele, milletimizin bizden beklediği hür ve müstakil siyaset anlayışımızdaki kararlılık ile geleceğe taşınacaktır” dedi.

'KANLI BİR ÇATIŞMANIN İÇERİSİNE SOKACAK GELİŞMELERLE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ'

Açıklamasında İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara değinen Zorlu, “Ortadoğu’yu uzun sürebilecek kanlı bir çatışmanın ve krizin içerisine sokacak gelişmelerle karşı uyanık olmak durumundayız. Zira tarafların itidal çağrılarına cevap vermemesi durumunda ortaya çıkacak kaos, sadece iki tarafı değil, bölgesel istikrasızlığı da tetikleyecektir” diye konuştu.

'İKTİDARIN TBMM’Yİ BİLGİLENDİRMEMESİNİ YADIRGIYORUZ'

Söz konusu gelişmenin Ortadoğu’da, başta Suriye olmak üzere başka ülkelerdeki yeni çatışma dalgalarını etkilemesinden endişe duyduklarını belirten Zorlu, “Biz İYİ Parti olarak dış politikayı milli bir mesele olarak görüyoruz. Milli meselelerde doğru bulduğumuz politikalardan da desteğimizi esirgemiyoruz. Fakat bölgemiz bir ateş çemberi haline gelmişken Suriye, Irak, İsrail, Filistin meseleleri Türkiye’yi direkt ilgilendiriyorken siyasi iktidarın muhalefet partilerini, bilhassa TBMM’yi bilgilendirmemesini de yadırgıyoruz. Türkiye'nin konuyu çok boyutlu değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

'ÜLKEMİZİN GÜVENLİK KAYGILARIYLA ÖRTÜŞEN POLİTİKALAR ÜRETİLMELİDİR'

Son çatışmaların sebepleri, sivillere yönelik saldırıların boyutları ve var ise üçüncü ülkelerin etkisinin dikkatle izlenmesi gerektiğini kaydeden Zorlu, “Türkiye’yi içerisine çekecek bir kriz senaryosuyla karşı karşıya kalmamak için son derece dengeli ve proaktif bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Türkiye’nin bölgesel düzeyde uyguladığı politikalar yeniden gözden geçirilmeli ve gerek saha gerçekleri ile gerekse ülkemizin güvenlik kaygılarıyla örtüşen politikalar üretilmelidir.” şeklinde konuştu.

'SİVİLLER SAVAŞIN TARAFI DEĞİLDİR VE HERHANGİ BİR PAZARLIĞA KONU EDİLMEMELİDİR'

Filistin halkının varlık mücadelesi ne kadar haklı ise sivillerin çatışmalardan ve şiddetten korunmasının da bir o kadar vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Zorlu, “Siviller savaşın tarafı değildir ve herhangi bir pazarlığa konu edilmemelidir. Çatışma durumunun devam etmesinin Filistin'de kalıcı bir barışın tesis edilmesine fayda sağlaması mümkün değildir. Çatışma durumu bir an önce sona erdirilmelidir” çağrısını yaptı.

'TÜRKİYE’NİN ARANILAN ARABULUCULUK MEKANİZMASINI İŞLETMESİ BEKLENİRDİ'

Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olacağı iki devletli adil ve sürdürülebilir bir barış ortamının tesisi için bölgedeki ülkelerin ikili ve çok yönlü müzakereye odaklanması gereklidir. Türkiye’nin aranılan arabuluculuk mekanizmasını işletmesi beklenirdi. Bizim çağrımız, hassasiyetimiz, mevcut siyasi iktidara eleştirilerimiz biraz da bu noktada toplanmalıdır. Hep birlikte bunun arayışında olmalıyız.”

KÖYLÜOĞLU’NUN İSTİFASI: YERİNDE BİR KARAR OLDU

Faruk Köylüoğlu’nun, Ankara İl Başkanlığı görevinden istifasına ilişkin soruyu yanıtlayan Zorlu, “Bir siyasi parti için esas olan, o partinin tüzel kişiliği ve yetkili organlarının kararlarıdır. Bu durum, bu mekanizma kişilerin üzerindedir. Biz hür ve müstakil olarak bu seçimlerde yarışma kararımızı, Genel İdare Kurulu’nda, partimizin en yüksek organında aldık. Bu karara itiraz eden bazı arkadaşlarımız oldu. 5 kişilerdi, biz bunları da açıkladık da. Ancak onlar görevlerine devam ediyorlar. Partimizin bu ortak kararının arkasında duracaklarını da beyan ettiler. Çünkü mücadele demek, bu demek. Cesurlar hareketinin attığı bu tohumun, geleceğe yönelik netice vermesini sağlayacak nihai duruş budur. Bu bakımdan Sayın Köylüoğlu’nun istifası bizi açımızdan yerinde ve doğru bir karar olmuştur. Zira ortak kararımızın, siyasi partimizin geleceğe yönelik bu kritik kararının hep birlikte inanarak sürdürülmesi, partimizin geleceği için hayatidir” ifadelerini kullandı. (DUVAR)