İstifa eden DEVA il başkanı: İstifa ettirilmedim, kendim ayrıldım

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kayseri İl Başkanı Begüm Başmısırlı, görevinden istifa etti. Başmısırlı, kendisi hakkında istifa ettirildiğine ilişkin iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ - Kayseri DEVA Kurucu İl Başkanı Begüm Başmısırlı, istifa etti. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Gezer imzalı açıklamada, Başmısırlı’nın istifasının sebebi olarak iş yoğunluğu gösterildi.

Başmısırlı’nın istifasının ardından, kendi isteğiyle istifa etmediği, genel merkeze hakkında sözlü ve yazılı şikâyetlerin gitmesi sebebiyle istifa etmesinin istendiği iddia edildi. Başmısırlı’nın istifasında, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ile iletişim sorununun da etkili olduğu öne sürüldü

HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLADI

İstifasının ardından medyaya yansıyan Sadullah Ergin ile ilgili iddiaları, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla yalanlayan Başmısırlı: “Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Basında yer alan Genel Merkez ile iletişimsizlik yaşadığıma ve Teşkilat Başkanım Sn. Sadullah Ergin Bey ile iletişimde sorun yaşadığıma dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ben siyasi hayatıma DEVA mensubu ve gönüllüsü olarak devam ediyorum” dedi. İstifasi ile ilgili konuştuğumuz Başmısırlı iddiaları ret etti. Hakkında genel merkeze giden şikayetlerin ardından Bölge Koordinatörü İbrahim Gezer tarafından istifa etmesinin istendiğine dair iddialar hakkında Begüm Başmısırlı

Begüm Başmısırlı

“Benim böyle bir performans değerlendirmesinden ya da raporundan haberim yok. Hakkımda nasıl şikâyetler gittiğini de bilmiyorum. Fakat İbrahim Bey Kayseri ile birlikte yedi ilin koordinatörlüğünü yapıyor. Diğer illerle problemlerinin olduğunu düşünüyorum ”dedi. Sadullah Ergin iddiası ile ilgili de kendisiyle herhangi bir iletişim probleminin olmadığını, aksine çok iyi olduğunu, istifasına da oldukça üzüldüğünü belirtti.

İŞ YOĞUNLUĞU SEBEP GÖSTERİLMİŞTİ

Prof. Dr. İbrahim Gezer, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Begüm Başmısırlı’nın genel merkeze gelerek görüşme yaptığını ve iş yoğunluğunu sebep göstererek istifa dilekçesini verdiğini belirtmişti. Açıklamada, “Partimizin Kayseri Kurucu İl Başkanı Begüm Başmısırlı geçen hafta partimizin genel merkezini ziyaret ederek, parti yetkililerimizle görüşmüş ve işlerinin yoğunluğu gerekçesiyle il başkanlığını yürütmekte zorlandığını, bu yüzden il başkanlığı görevini bırakarak bundan sonraki süreci bir Deva gönüllüsü olarak sürdürmek istediğini belirtmiş ve istifa dilekçesi vermiştir” ifadeleri yer almıştı.