İstanbul'daki katliam protestosuna katılanlara ve gazetecilere saldırı

Konya'da 7 kişinin katledilmesini protesto edenler Kasımpaşa'da bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar gazetecileri de darp edip, telefonlarını gasp etmek istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinin Konya'daki evlerinde katledilmesini protesto emek için Taksim Tünel’de bir araya geldi.

Sendika.Org'un haberine göre, İstiklal Caddesi ve ara sokakları polis tarafından abluka altına alındı. Çok sayıda TOMA, akrep ve çevik kuvvet caddeye konuşlandırıldı.

Eyleme İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin yanı sıra HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Oya Ersoy’da katıldı.

Eylemin ardından sloganlarla dağılan kitle Kasımpaşa'ya yürüdü. Kasımpaşa'nın ara sokaklarına giren protestocular, bir grubun demir sopalı ve odunlu saldırısına uğradı.

Gazeteciler Taylan Öztaş, Hayri Tunç, Enes Sezgin ve Rojin Altay'ı darp eden saldırganlar, gazetecilerin telefonlarını da gasp etmek istedi.

Sendika.Org muhabiri Ceylan Bulut'a küfür ederek saldıran kişiler, olayı görüntüleyen Derya Saadet'in ise telefonu kırdı.

Hastaneye rapor almak üzere gelen Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş ters kelepçe takarak gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı muhabiri Enes Sezgin de saldırıya uğramasına rağmen hastanede gözaltına alındı. İki gazetecinin Kasımpaşa Karakolu'na götürüldüğü belirtildi.