İstanbul'da simide yüzde 40 zam: Tanesi 3,5 lira oldu

İstanbul'da 100 gramlık simide yüzde 40'lık zam geldi, fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya çıktı. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı "Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkârlar Odası, dün simit ve pastane ürünlerine zam yaptı. Kentte 100 gram simidin fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya çıktı, İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Özdemir "5 lirayı bulabilir" dedi.

'DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'

Özdemir İstanbul'da simidin 2 yıldır 2,5 liraya satıldığını ve küçük esnafın 'ekonomik kurtuluş savaşı' verdiğini söyledi. Özdemir, maliyetlerin arttığını belirterek şöyle konuştu:

"İmalatta kullandığımız susam, un, yağ zamlandı. Bu zamlara rağmen 2 yıldır simidi 2,5 TL’den satıyoruz. Kullandığımız malzemeler dışında da elektrikten doğal gaza zam geldi. Ekonomik kurtuluş savaşı verildiği söyleniyor. Bu savaşı sanayici değil biz küçük esnaf veriyoruz. Ayrıca zam dalgası devam ederse mahallenizdeki yufkacı, simitçi, börekçi üretim yapamaz hale gelecek ve dükkanlar kapanacak. 3,5 TL’lik simit fiyatına tüketici tepkili ancak bizim de dayanacak gücümüz kalmadı." (ANKA)