İstanbul'da onlarca metrelik ekmek kuyrukları

İstanbul'da 3 liradan satılan ekmeğin fiyatı, artan maliyetler sonrası bir çok fırında 3,5 liraya yükseltildi. Ekmeğin 1,25 liraya satıldığı Halk Ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Zam yağmuru aralıksız devam ederken, özellikle dar gelirliler artık ekmek almakta zorlanır hale geldi. İstanbul'da ekmeğin bir ay içinde üçüncü kez zamlanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Halk Ekmek büfeleri önünde onlarca metrelik kuyruklar oluşmaya başladı.

İstanbul’da ekmeğin fiyatı 10 Kasım'da 50 kuruşluk zamla 3 liraya çıkartılmış, gramajı da 250 gramdan 210 grama düşürülmüştü. Ekmek birçok fırında bu haftadan itibaren 3,5 liradan satılmaya başlandı.
Unun çuval fiyatının son iki ay içinde ikiye katlandığını, elektrikten doğalgaza kadar tüm maliyetlerin sürekli zamlandığını belirten fırıncılar ise başka çarelerinin kalmadığını söylüyor.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Sultangazi'deki Halk Ekmek Büfesi önündeki görüntüyü sosyal medya hesabından, "Ülkedeki en büyük AKP eseri! Asgari ücretin açlık sınırıyla test edildiği, kuru ekmek için saatlerce Halk Ekmek kuyruğundaki insanların görüldüğü ülke haline geldik" notuyla paylaştı. (HEBER MERKEZİ)