İstanbul'da IŞİD operasyonu: 9 gözaltı, 5 tutuklama

İstanbul'da emniyet ve MİT'in çalışması sonrası "eylem hazırlığında" olan IŞİD üyelerine operasyon yapıldığı; gözaltına alınan 9 kişiden 5'inin tutuklandığı, 1'inin ise ev hapsine alındığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan çalışmaların ardından, "eylem hazırlığında oldukları" belirlenen IŞİD mensuplarına yönelik operasyon yapıldı, 9 kişi gözaltına alındı. 

Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'de eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirlenen DEAŞ Terör örgütü mensuplarına yönelik olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda 9 kişinin gözaltına alındığı" belirtildi.

MİT ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin verdiği bilgiler doğrultusunda gözaltına alınan şüphelilerin emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada 3 kişinin ev hapsi, 1 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 5 kişinin tutuklandığı duyuruldu. (HABER MERKEZİ)