İstanbul'da işçi hareketinin seyri tartışılacak

İstanbul’da ‘Grev ve Direnişler Işığında İşçi Hareketinin Seyri’ başlıklı bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda işçi hareketinin seyri ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi, yarın İstanbul Şişli’deki Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde ‘Grev ve Direnişler Işığında İşçi Hareketinin Seyri’ başlıklı sempozyum düzenleyecek. Üç oturumda gerçekleşecek olan sempozyumda işçilerin sorunları ve işçi hareketlerinin güncel durumu tartışılacak.
 
Yarın sabah saat 9.30’da başlayacak olan sempozyumun ilk oturumunda Hakkı Özdal’ın moderatörlüğünde “Direniş ve eylemlerin odaklandığı talepler ekseninde güncel durum” ele alınacak.

İlk oturumun konuşmacılarından Emek Çalışmaları Topluluğundan Alpkan Birelma, “Hangi iş kolunda, hangi taleplerle, hangi sendika ile ve nasıl bir eylemlilik süreci devam ediyor?” sorusuna yanıt verecek. Tekstil, metal, kurye, gıda, depo ve gemi söküm işçileri de sahada çalışırken yaşadıklarını aktaracak.

İkinci oturumda, saat 12.00’de ve Murat Birdal’ın moderatörlüğünde “Dünyada ve Türkiye’de emek-sermaye ilişkisinin güncel durumu” tartışılacak.

Sempozyumun ikinci oturumunda da Nuray Sancar moderatörlüğünde, ‘Güvencesizleştirme ve ağır sömürü kıskacında işçi sınıfı: Yeni deneyimler ve mücadele arayışları’ başlığıyla Plaza Eylem Platformundan Gökçe Tatlısu ve Ahmet Gire, kuryeler, çağrı merkezleri ve AVM çalışanları ekseninde yeni emek biçimleri ele alınacak.

Ayrıca bu oturumda; Nail Dertli ‘Güvencesizlik ve işçi sağlığı’, Sibel Karadağ ‘Göç ve göçmen emeğinin transferi’, Arif Koşar ‘Yeni işçi kitleleri ve sınıf politikası’ başlıklarıyla sunumlar yapacak. (HABER MERKEZİ)