İstanbul'da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

İstanbul'da silahlı ve bıçaklı bir kişi HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırı düzenledi. İki partilinin yaralandığı olayda saldırganlar gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı baskın düzenleyen bir saldırgan, iki partiliyi yaraladı. Saldırgan, girdiği ilçe binasında önce parti üyeliği hakkında sorular sordu. Daha sonra kendisine çay ikram eden Ramazan Dişarı’nın üzerine çay döken saldırgan bıçakla saldırdı. Saldırganı engellemeye çalışan parti üyesi Aziz Şimşek de hafif yaralandı. 

Partililer tarafından engellenmeye çalışılan saldırgan, ilçe binası önünde bulunan bir fırına kaçtı. Saldırgan, olay yerine gelen polisler tarafından götürüldü.  Saldırının ardından HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve partililer ilçe binasına geldi. 

Uğradığı saldırı sonucu yaralanan Ramazan Dişarı, yaşananları şöyle anlattı: “Çayı verdikten sonra göğsümün üzerine döktü. Sonra ‘Sizi öldürmeye geldim’ diyerek hakaretler etti. Daha sonra elini silahına götürdü ve bir diğer eliyle de bıçakla saldırdı bana. Göğsümden yara aldım. Aynı zamanda oradaki arkadaşlarımız durdurmaya çalıştı. Bu sırada bir arkadaşımıza daha bıçak çekti. Onu engellemek için bıçağı tuttum. Bu sırada elimde kesildi. Diğer arkadaşımız da hafif elinden yaralandı."

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, Twitter hesabından, "İstanbul Bahçelievler ilçe binamıza yönelik bir silahlı saldırı girişimi olmuş. Silahın tutukluluk yapması sonucundan büyük bir faciadan dönülmüş. Saldırgan gözaltına alınmış" paylaşımını yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce M.E.S isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, 2 adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

Saldırının, HDP İzmir İl binasına düzenlenen ve Deniz Poyraz'ın ölümüyle sonuçlanan silahlı baskınla ilgili davadan bir gün önce gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

HDP İzmir İl binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan dava 29 Aralık'ta (yarın) başlıyor.

POLİS ABUKASINDA PROTESTO EYLEMİ

Saldırı haberinin duyulması üzerine ilçe binasına gelen partililer, Şirinevler Meydanı’na geçerek açıklama yapmak istedi. Partilileri engelleyen polisler, geçişe izin vermedi.

Engellemeye tepki gösteren HDP İstanbul il Eşbaşkanı İlknur Birol, " Faşist zihniyet bilsin ki; HDP diz çökmedi çökmeyecek. Öldürmekle boynumuzun eğileceğini düşünüyorlarsa akıllarından şaşarım. Biz halkız. Daha önce nasıl bu planları bertaraf ettiysek yine ederiz. Omzunda apolet olan elinde güç olduğunu zanneden bu faşist zihniyet ülkeden defolup gidene kadar mücadele edeceğiz. Bu saldırılar sistematiktir. Bilin ki dimdik ayakta olacağız. Korkmuyoruz sinmiyoruz. Size biat etmedik etmeyeceğiz" dedi.

Partililer oturma eylemi başlattı. (MA/HABER MERKEZİ)