İstanbul'da fabrika yangını

Eyüpsultan'da bulunan ve araç filtresi üreten bir fabrikada çıktı. İtfaiye büyüyen yangına müdahale ediyor. Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, 1 işçiden haber alınamadığı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde otomobil yedek parçası üreten fabrikada yangın çıktı. Yoğun dumanların görüldüğü yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. 

AA'nın haberine göre, Yayla Mahallesi'ndeki iki katlı fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kısa sürede büyüyen yangın, yan taraftaki başka bir fabrikaya sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle söz konusu fabrikaya sıçrayan yangın, kontrol altına alındı. Jandarma ekipleri fabrikanın etrafında güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Olay yerine gelen Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının saat 14.00 sıralarında başladığını belirterek "Yangın dolayısıyla gerekli çalışmalar 154 itfaiye personeli ve 51 itfaiye aracı ile halen sürdürülmektedir. Bir kişiden haber alınamıyor. İnşallah o kişiye de ulaşabilmeyi, haber almayı ümit ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un birçok ilçesinden gönderilen itfaiye ekiplerine sık sık tankerlerle su takviyesi yapıldı. Ekipler, fabrikanın iç kısmında alevli şekilde devam eden yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Yaklaşık 9 saattir süren yangında fabrikanın duvarlarının bir kısmı duman tahliyesi yapılabilmesi için iş makineleriyle yıkıldı.

Haber alınamayan kişiye ulaşma çalışmaları devam ederken fabrika bölgesine çıkan caddeler araç trafiğine kapalı tutuluyor. (HABER MERKEZİ)