İstanbul'da en yüksek kira artışı Bayrampaşa'da

Mart 2021 sonu itibarıyla son bir yılda İstanbul'da konut kiralarında ortalama yüzde 10.81 artış hesaplandı. Değer artışının en yüksek olduğu ilçe Bayrampaşa. Kiraların en yüksek olduğu ilçe Sarıyer.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de son bir yılda konut kiralarındaki ortalama artış yüzde 13.70 olarak hesaplandı. İstanbul için ise oran yüzde 10.81 düzeyinde

Gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan Endeksa'nın hesapladığı bazı veriler şöyle:

* Mart 2021 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde kiralık konutların kiraları yüzde 13.70 arttı.

* Türkiye'de ortalama kiralık konut büyüklüğü 110 metrekare.

* Türkiye'de kiralık konutların ortalama metrekare birim kirasi Mart 2021 sonu itibarıyla 13 TL. Aynı özelliklere sahip kiralık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 19 yıl seviyelerindedir.

EN FAZLA DEĞER KAZANAN İL ADANA

* Yıllık ortalamalara bakıldığında Mart 2021 sonu itibarıyla konut için Türkiye genelinde en fazla değer kazanan iller sırasıyla Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya oldu.

* İstanbul genelinde konut metrekare kira bedeli ortalama 17 TL.

* Son bir yıllık değer artışının en yüksek olduğu ilçeler sırasıyla Bayrampaşa, Beylikdüzü, Şile, Başakşehir ve Esenyurt. 

* Bayrampaşa’da konut kiraları son bir yılda yüzde 24, Beylikdüzü’nde yüzde 21, Şile’de yüzde 20, Başakşehir’de yüzde 20, Esenyurt’ta ise yüzde 18 yükseldi.

* İstanbul’da metrekare kira bedellerinin en yüksek olduğu ilçeler sırasıyla Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli. (HABER MERKEZİ)