İstanbul'da bazı taksiciler deprem için kampanya başlattı

İstanbul'da bir taksi derneğinin üyeleri, Maraş'taki deprem sonrasında bölgeye destek olmak isteyenlerin yardımlarını ücretsiz olarak evlerinden alıp ilgili kurumlara götüreceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da yaklaşık 3 bin üyesi bulunan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'ne (BTD) bağlı taksiciler, merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında derneğin telefon numarasına WhatsApp uygulaması üzerinden konum bilgisini gönderen vatandaşların deprem yardımları, ücretsiz olarak ev ve iş yerlerinden alınarak ilgili kurumlara teslim edilecek.

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) Başkanı Hüseyin Duman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, deprem bölgesindekilere geçmiş olsun temennilerini ileterek, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Duman, uygulamanın 10 gün süreceğini belirterek, WhastApp uygulaması üzerinden konum bilgisini iletenlerin yardımlarını alan taksicilerin ilgili merkezlere yardımları ulaştıracaklarını söyledi. Yardımların taşınmasıyla ilgili vatandaşların herhangi bir ücret ödemeyeceğini de aktaran Duman, "Taksiciler olarak yardımların deprem bölgesine ulaşmasını sağlayacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)