İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilere saldırı

İstanbul Üniversitesi’nde ülkücü bir grup, öğrencilere saldırdı. Polis ve özel güvenlikçiler, ülkücüler tarafından saldırıya uğrayan öğrencileri okuldan çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsündeki Edebiyat Fakültesi’nde ülkücü bir grup sınav girmek için okula gelen bir öğrenciyi takip ederek taciz etmeye başladı. Arkadaşlarını sınıfa bırakmak için toplanan öğrencilere önce sözlü daha sonra ise fiziki saldırıda bulunuldu.

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği, olayla ilgili "Cebeci'de olanlardan sonra üniversitemizde de ülkücü çeteler, sıra arkadaşımıza saldırmaya çalıştı, kolluk kuvvetleri ise olayı izlemekle yetindi” açıklamasını yaptı.

İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Ezgi Çetinkaya, Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsündeki faşist saldırıları hatırlattı. Çetinkaya, Gazete Duvar’a yaşananları şöyle anlattı: “Bir arkadaşımız derse girmek istiyor. Okuldan birileri takip ediyor. Arkadaşım benimle otururken bile karşımızda bir grup ülkücü, volta atarak taciz etmeye başladı. Biz de arkadaşımız derse bırakmak için toplandık. Çünkü saldırma durumları vardı. Onlar da toplanmaya başladı. Başbuğ ile ilgili sloganlar atmaya başladı. Dışarıdan bir şeylerle gelmişlerdi. Biz okulda kalacağız, onların çıkartılması gerektiğini söyledik. Polis ve özel güvenlikçiler bizi merdivenlerden ittirerek dışarı çıkarttı. Okuldaki öğrenciler de tepki gösterdi bu duruma karşı.”