İstanbul Tabip Odası: Bunun adı Pandemi Kurulu değil

İstanbul Tabip Odası, Pandemi Kurulu toplantısını eleştirdi: "O kurulda pandemiye karşı tedbirler masaya yatırılıp çözümler üretil(e)mez."

İstanbul'da pandemi toplantısı yapılmıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tabip Odası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu İstanbul’daki Pandemi Kurulu toplantısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında örgütlü işçi ve kamu emekçilerinin sendikalarının toplantıda olmadığı vurgulanan açıklamada "O kurulda pandemiye karşı tedbirler masaya yatırılıp çözümler üretil(e)mez" denildi.

Açıklamada, İstanbul’da vaka sayıları Türkiye genelinin yüzde kırkına, Ankara’nın beş katına ulaştığının ve büyükşehirde Pandemi Kurulu toplandığının dün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın tweet'lerinden öğrenildiği belirtildi.

30 BİNDEN FAZLA HEKİMİN MESLEK ÖRGÜTÜ TOPLANTIDA YOK

İstanbul'un "Türkiye’nin Wuhan’ı" olarak nitelendiği açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul halkının açık iradesi ile iki kez seçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yokmuş. Daha bu ay içinde Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz Dr. Murat Akbaş, Dr. Recep Ali Köseoğlu, Dr. Salih Kanlı, ve onlarla birlikte otuz binden fazla hekimin meslek örgütü İstanbul Tabip Odası yokmuş. 'Tek Sağlık' anlayışıyla her daim birlikte yürüdüğümüz İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası yokmuş. Korona virüsüne karşı en ön safta birlikte mücadele ettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet alanında örgütlü işçi ve kamu emekçilerinin sendikaları yokmuş. Bunun adı 'Pandemi Kurulu' değil, olsa olsa 'Pantomim Kurulu' olur." (HABER MERKEZİ)