‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyen kadınlara dava

Ankara Kadın Platformu'nun İstanbul Sözlemesi'nin geri çekilmesine karşı düzenlediği basın açıklamasına katılanlara 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Açıklamayı izleyen gazeteci için de hapis cezası talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sözleşmesi'ne dair açıklama yapan kadınlara ve haberi takip eden gazeteci Eylem Akdağ’a gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefet suçlamasıyla dava açıldı.

Ankara Kadın Platformu, 12 Ağustos 2020 tarihinde, iktidarın İstanbul Sözleşmesi'nden geri çekilmesine karşı basın açıklaması yaptı. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Arzu Kurt, Toplumsa Hukuk Grubu’ndan avukat Sevinç Hocaoğulları, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk ve haberi takip eden Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Eylem Akdağ’ın da aralarında bulunduğu 33 kadın hakkında '2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet' suçlamasıyla açılan davada 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezaları talep edildi. 
İddianame Ankara Kadın Platformu da 'yasal kuruluşu olmayan Ankara Kadın Meclisi organizesi' diye anıldı. İddianame Ankara 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 7 Haziran’da görülecek.

NE OLMUŞTU?

Ankara Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın geri çekilmesi tartışmalarına karşı, Kolej Metro çıkışında Yaşam Zinciri eylemi düzenlemiş, polis kadınları darp ederek gözaltına almıştı. Haber takibi yapan Eylem Akdağ da polis tarafından gözaltına alınmış ve aynı gün serbest bırakılmıştı. (MA)