İstanbul Sanat Dergisi'nin ilk sayısı yayımlandı

İstanbul Sanat Dergisi'nin ilk sayısı raflarda yerini aldı. Derginin ilk sayısında "Bir Tutkudur Koleksiyonerlik" dosyası yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sanat Dergisi, K – İletişim Yayınları desteğiyle ilk sayısını yayımladı.  Sanatın farklı alanlarına dair içerikleri özel röportaj ve haberlerle sunmayı amaçlayan İstanbul Sanat Dergisi, Türkiye’de koleksiyonerliği ‘Bir Tutkudur Koleksiyonerlik’ özel dosyasıyla inceledi.

"Bir Tutkudur Koleksiyonerlik" adlı özel dosya haberde Türkiye'nin saygın koleksiyonerlerinden Ahmet Merey, kendi koleksiyonundan seçkileri paylaştı. Bununla birlikte koleksiyoner Hasan Türel, Küratör Prof. Dr. Markus Graf ve Beyoğlu’nun sanat mekanlarından Art On’un kurucusu Oktay Duran ve ‘İnci Dizen Kız’ isimli ünlü tablolun koleksiyoneri Radi Dikici’de derginin konukları arasında yer aldı. 

İLK SAYIYA ÖZEL KONUKLAR

Derginin ilk sayısında, Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas, Zorlu’nun yeni dönemini, ‘Beraber olmayı çok özleyerek dönüyoruz’ sözleriyle anlatırken, bu yıl 57'ncisi gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afiş yüzü Fatma Girik de dergi sayfalarında yer aldı. Fotoğrafçı Metin Türün ise ‘nü’ çalışmalarından oluşan ilk kitabı ve sanatını dergi okuyucularıyla paylaştı.

İstanbul Sanat Dergisi’nin Ekim & Kasım & Aralık sayısında yeni dönemin ilk sergileri de incelendi.