İstanbul metrolarında internet dönemi başladı

Yenikapı-Hacıosman metro hattı ve Marmaray'da bugünden itibaren internet kullanılabilecek. Yolcular sesli görüşme de yapabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işlettiği M2 (Yenikapı-Hacıosman) metro hattı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) tarafından işletilen Marmaray'da internet ve sesli görüşme hizmeti verilmeye başlandı.

Kamuoyunda “internetçi arkadaş” olarak bilinen İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Vedat Taylan Yıldız, "Diğer hatlarda da yatırım planları çerçevesinde önümüzdeki zamanda internet açılacak" dedi.

Yıldız, Twitter hesabından yaptığı iki ayrı paylaşımında şu ifadeleri kullandı, "Sevgili İstanbullular, şu an itibariyle metromuzun M2 hattında internet açıldı! Diğer hatlarda da yatırım planları çerçevesinde önümüzdeki zamanda açılacak. Başta Sn. Ekrem İmamoğlu olmak üzere, değerli meclisimiz, İYİ Parti grubumuz ve tüm emeği geçenlere teşekkürler. M2 hattındaki 48 trenden 31’inde erişim noktası mevcut. Bu hatta eklenen 17 trende de bu çalışma ivedilikle yapılacak.”

İnternet hizmetinin açılmasıyla metrodan canlı yayın yapan Yıldız, "Şu an metrodan bildiriyorum arkadaşlar. Yenikapı'dan bindik Taksim'e ilerliyoruz. Bu sabah bunu test edelim dedik. Hep beraber ne kadar güzel bir hizmet olduğunu görmek istedik. Hepimize hayırlı olsun. Bunlar çok ufak dokunuşlar. Keşke 15 yıl önce bunu yapsaydık. İnternet hepimizin hakkı. Türkiye'deki bütün insanların problemi. Bu sadece başlangıç" diye konuştu.

Öte yandan, TCDD'in işlettiği Marmaray'da da yolcular, bugünden itibaren akıllı telefonları ve tabletleriyle mobil internet hizmeti alabilecek. Yolcular ayrıca sesli görüşme de gerçekleştirebilecek. Tüp tünel kesimi ile Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar istasyonlarında yolcular, sadece tek yönlü mobil ses görüşmesi yapabilirken GSM operatörlerinin internet hizmetinden yararlanamıyordu.

TÜRK TELEKOM'DAN BİLDİRİM

Telekomünikasyon şirketi Türk Telekom da kullanıcılarına SMS göndererek yeni hizmeti duyurdu. Mesajda, "Değerli müşterimiz, 15.10.2021 tarihi itibariyle artık İstanbul Metrosu ve Marmaray’da Türk Telekom mobil hattınızla internet hizmeti alabilir ve çift yönlü sesli görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Tum İstanbullular için hayırlı olmasını dileriz" denildi. (HABER MERKEZİ)