İstanbul Mahalle Meclisleri Girişimi'nden seferberlik çağrısı: Yaşamak istiyoruz

İstanbul Mahalle Meclisleri Girişimi, olası İstanbul depremine karşı seferberlik çağrısında bulundu, kent sakinlerini bu amaçla pazar günü Kadıköy'de düzenlenecek toplantıya davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Mahalle Meclisleri Girişimi, olası İstanbul depremine karşı kentte yaşayanların yaşam hakkını savunmak ve yetkilileri acil alınması gereken önlemler konusunda uyarmak için seferberlik çağrısında bulundu. 

Mahalle Meclisleri Girişimi, bu amaçla 16 Nisan Pazar günü Kadıköy Akademi'de bir panel-forum düzenleyecek. TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu ve avukat Onur Cingil'in konuşmacı olarak katılacağı panel 14.00-17.00 saatleri arasında Kadıköy Akademi'de yapılacak.  

Mahalle Meclisleri Girişimi'nden "Riskli Binalarda Yaşamak İstemiyoruz" başlığı ile yapılan çağrıda "Her an olabilecek İstanbul depreminde hayatlarımızı yetersiz düzenlemeler ve parasızlık yüzünden kaybetmek istemiyoruz. Yaklaşan felaketi önlemek ve hayatlarımıza sahip çıkmak için İstanbul'da yaşayan tüm komşu ve hemşerilerimizi seferber olmaya davet ediyoruz" denildi. 

Açıklamanın tamamı şöyle: 

"Kahramanmaraş merkezli depremler, bir kez daha depremin acı yüzünü bize gösterdi. Öngörülebilir bir doğa olayı olan depremin büyük bir felakete yol açması önlenebilirdi. Bu nedenle de canlarımız enkaz altında kaldı ve şehirlerimiz yok oldu. Deprem gerçeği bu kadar yanı başımızda iken hala riskli binalarda yaşamamıza göz yumulması kabul edilemez.

17 Ağustos 1999 depremi sonrası yapılan yasal düzenlemelerin veya planların hayatları kurtarmadığını, esas olanın uygulama ve sonuç olduğunu 6 Şubat 2023 felaketi gösterdi. Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul'da her an yaklaşan depremin yaşatacağı can kayıplarını düşünmek bile istemiyoruz. Her birimiz çaresizce riskli binalarımızda yaşatılıyoruz. Devletin en temel görevinin, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak olduğunu da biliyoruz! Bu nedenle en temel hakkımız olan yaşam hakkı için bir araya geliyoruz.

Her an olabilecek İstanbul depreminde hayatlarımızı yetersiz düzenlemeler ve parasızlık yüzünden kaybetmek istemiyoruz. Yaklaşan felaketi önlemek ve hayatlarımıza sahip çıkmak için İstanbul'da yaşayan tüm komşu ve hemşerilerimizi seferber olmaya davet ediyoruz. Yaşam hakkımızı savunmak için zaman kaybetmeden hep birlikte adım atalım. Deprem ve olası felakete karşı mahalle meclislerini kurmak için buluşalım." (HABER MERKEZİ)