İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'ndan asgari ücret açıklaması

Asgari ücret, vergide adalet, kıdem tazminatı ve Filistin konularında İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'ndan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), 17 Aralık'ta düzenlediği toplantının ardından sonuç bildirgesi açıkladı.

'ASGARİ ÜCRETE İKİ KEZ ZAM YAPILMALI'

"3. Ortak Temsilciler Kurulu" toplantısında asgari ücret, vergide adalet, kıdem tazminatı gibi konuların ele alındığı belirtilen açıklamada, "Asgari ücret sürecini değerlendiren temsilcilerimiz asgari ücretin insanca yaşama yetecek bir ücret olarak belirlenmesi ve yılda iki kez zam yapılması gerektiğine vurgu yapmış ve işçi sınıfının taleplerinin kabul görmesi için konfederasyonları birlikte hareket etmeye çağırmıştır. Asgari ücretin belirlenme sürecinde işçilerin üretimden gelen gücünü kullanacağı, adımların tüm konfederasyonların birlikte planlamasının zorunluluğuna değinilmiştir ve platform bu yönlü çabalarını artırarak sürdürecektir" denildi.

"Vergide adalet" talebinin de giderek daha yakıcı bir sorun haline geldiği belirtilen açıklamada adil bir vergi uygulaması için mücadelenin büyütülmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İşçiler ilk ay aldıkları maaşı yıl sonunda da almak istiyorlar, bu nedenle patronları her defasında teşviklerle besleyen hükümetin adil bir vergi düzenlemesi yapması gerektiği ortadadır. Platformumuz bu konuda da özellikle kitlesel basın açıklamalarının ve yürüyüşlerin yapılması ve bunun birleşik ve güçlü yapılması için çalışmalarını sürdürecektir."

İİSŞP açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı:

KIDEM TAZMİNATI İLE İLGİLİ SÜRDÜRÜLEN TARTIŞMALAR REDDEDİLMELİ: Kıdem tazminatı ile ilgili sürdürülen tartışmalar şiddetle ret edilmeli ve kıdem tazminatına dönük atılacak her adımın karşısında işçi sınıfının duracağı bilinmelidir ve platformumuz dün olduğu gibi bugün de kıdem hakkımıza karşı girişimler karşısında örgütlü gücünü kullanacaktır.

SAVAŞA HAYIR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ: Platformumuz Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olmaya ve savaşa hayır demeye devam edecektir. Doğanın katledilmesi ve dünya kaynaklarının tekellerin rantı uğruna yok edilmesi konusunda da platformumuz işyerlerinde aydınlatma çalışmalarını önümüzdeki dönem sürdürecektir.

İŞÇİLER RAKİP DEĞİL: İnsanların savaşsız ve daha adil bir yaşam alanı bulmak için gerçekleştirdiği göç dalgaları artarak sürmekte ve kapitalistlerin neden olduğu yıkımlardan kaçan işçiler birbirlerinin rekabetçisi değil aynı sınıfın bir parçası olarak ortak mücadelenin unsurlarıdırlar. Bu bilinçle platformumuz İstanbul'da göçmen işçilerle ortak mücadele zeminlerinin büyütülmesi için hareket edecektir.

 

Etiketler işçi asgari ücret