İstanbul Havalimanı'nda operasyon: 7 memur gözaltına alındı

İstanbul Havalimanı'nda yabancı kişilerin vize ihlal cezalarını ödemeleri sırasında dolar ve eurolarını düşük kurdan bozan ve el çabukluğuyla paralarını çaldıkları tespit edilen 7 memur gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar geliş-gidiş katı transit bölgede bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı Gümrük Saymanlık Müdürlüğü'ne bağlı veznede çalışan 7 memura eş zamanlı operasyon düzenledi.

Memurların yurt dışından gelen ve yurt dışına çıkacak olan yabancı kişilerin vize ihlal cezalarını ödemeleri sırasında dolar ve eurolarını Merkez Bankası'nın kur fiyatından düşük fiyata  bozarak irtikap suçunu işledikleri ve Türk Lirası olarak ödeme yapmak isteyen yabancı kişilerin vermiş oldukları paraları da "tırnakçılık" diye tabir edilen el çabukluğu yöntemiyle çaldıkları ileri sürüldü. 

Soruşturma kapsamında 7 şüpheli, düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 109 bin 713 Amerikan Doları, 10 bin 70 euro, 50 İngiliz Sterlini ve 40 bin Türk Lirası ele geçirildi. (ANKA)