İstanbul Boğazı'nda tanker arızası nedeniyle gemi trafiği durduruldu

İstanbul Boğazı'nda bir tankerde meydana gelen arıza nedeniyle gemi trafiği durduruldu. Tankerin Ahırkapı'ya çekilmesinin ardından İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı'nda, Ahmet Telli adlı tankerde meydana gelen makine arızası nedeniyle gemi trafiği askıya alındı. DHA'nın aktardığına göre, makine arızasına müdahale için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma-10, Kurtarma-7 römorkörleri ile KEGM-5 botu ve kılavuz kaptan yönlendirildi.

Romanya'nın Köstence Limanı'ndan hareket eden 114 metre uzunluğundaki tanker, İzmit Limanı'na gitmek için saat 11.30 sıralarında İstanbul Boğazı'na girdi. Keçili koyu mevkiinde gemide makine arızası meydana geldi.

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında, "İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkiinde AHMET TELLİ isimli tankerin makine arızası yaşaması nedeniyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma römorkörleri ve Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alınmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Tanker, kılavuz kaptan ve kurtarma römorkörleri eşliğinde Ahırkapı'ya çekildi. Tankerin çekilmesinin ardından İstanbul Boğazı, yaklaşık 1.5 saat sonra gemi trafiğine açıldı. (HABER MERKEZİ)