'İstanbul bizi örnek alsın' demişti: Savcı Sayan’ın anlaştığı firma iflas etti

AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın anlaştığı halk ekmek üreten özel işletme iflas ettiğini açıkladı. Firma 'belediyeden yeterli destek ve katkı alamadıklarını' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ekmek satışı için kasım ayında özel bir işletmeyle anlaştı. Firma, günde 45 bin ekmek üretip tanesini 1 lira 40 kuruşa satacaktı. Ancak işletme iflas ettiğini duyurdu.

Cumhuriyet'in haberine göre 20 gün önce kapıya kilit vurduklarını söyleyen işletme sahibi Fettah Karaoğlan, "Önceki belediyelerle yaptığımız sözleşme gereği yaklaşık 10 yıldır kentte ucuz ekmek üretiyoruz. Ancak mevcut belediyeden yeterli destek ve katkı alamadık. Kendi imkânlarımızla ancak altı ay dayanabildik ve iflas ettik. Faturaları ödeyemedik, elektrik ve doğalgazımız kesildi" dedi. 

"Türkiye’nin en ucuz ekmeğini satıyoruz" diyerek propaganda yapan Sayan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da inşallah Ağrı’yı örnek alır", "İstanbul Halk Ekmek eğer bizim maliyetlerimizde üretemiyorsa biz ekmek üretip oraya gönderelim diyeceğiz ama ayıp olacak" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)