İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç: Yandaş Baro olmaz

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Baroları hedef alan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yanıt verdi. Saraç, “Yandaş baro olmaz. Olursa baro olmaz. O, olsa olsa büro olur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, “Tabi maalesef geçmişte barolar çok iyi sınavlar veremedi. Avukatlık mesleğinin sorunlarından ziyade farklı şeylere odaklandılar. Özellikle adeta bir muhalefet partisi gibi, muhalefet partisinden de öte farklı ideolojik birtakım çalışmaların içerisinde bulundular, bulunmaya da devam ediyorlar” diye konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yanıt verdi.

İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen “5 Nisan Avukatlar Günü” sempozyumunda konuşan Saraç, Tunç’un “Geçmişte barolar çok iyi sınavlar veremedi. Mesleğin geliştirilmesi anlamında da yürütmeyle, yasamayla iyi ilişki içerisinde olsunlar ki görevlerini yapmış olsunlar” şeklindeki sözlerini de eleştirdi.

Avukatlık Yasası’nın 1. maddesindeki “Avukat, yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder” ifadesini hatırlatan Av. Filiz Saraç, “Barolar hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak için yasaları ile görevlendirilmişlerdir” diye konuştu.

Saraç, şöyle devam etti:

"Barolar kimsenin tarafı değildir. Hangi dönemde, kimden, nereden gelirse gelsin; sözünü söylemiş, duruşunu göstermektedir. Yandaş Baro olmaz. Olursa Baro olmaz. O, olsa olsa büro olur” diyen İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhuriyetimizin 100. yılının ardından tekrar haykırıyoruz. İstanbul Barosu Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucu olmaya devam edecektir. İstanbul Barosu Avukatları, Orhan Adli Apaydın gibi demokrasi tarihine geçen Başkanlarından aldığı güçle, üyesi avukatlarından aldığı güçle, yaşanan bütün hukuksuzluğa karşı çıkmayı, hukuk devletini ve hukukun üstünlüğünü, adil yargılanmayı, kadını, çocuğu, çevreyi savunmayı, hakkın olduğu her yerde var olmayı sürdürecektir.”