İstanbul adliyelerinde Ersin Arslan protestosu: Korkarız ki bu son olmayacak

Gebze'de öldürülen avukat Ersin Arslan bugün İstanbul'da toprağa verildi. İstanbul Adalet Sarayı ile Anadolu Adliyesi'ndeki avukatlar meslektaşlarının katledilmesini alkışlarla protesto etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Gebze'de icra memurlarıyla haciz işlemi için gittiği evde ev sahibi Y.Y. tarafından silahla vurularak katledilen avukat Ersin Arslan son yolculuğuna uğurlandı. 

Arslan, için Esenler Birlik Mahallesi Atışalanı Mimar Sinan Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.  Arslan'ın cenazesi Sancaktepe Yenidoğan Mezarlığı'na defnedildi.



ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE PROTESTO

İstanbul Adalet Sarayı ile Anadolu Adliyesi'ndeki avukatlar, meslektaşları Ersin Arslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın Atrium alanında toplanan avukatlar, saldırıyı alkışlarla protesto etti. Gruptakiler daha sonra Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu. Avukatlara, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri Ali Şeker ve Sera Kadıgil ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi. 

Anadolu Adliyesi'nde de İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi üyesi avukatlar, saldırıyı protesto etti, Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu.

Burada açıklama yapan İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı avukat Abdullah Onur Eyüboğlu, "Avukatı ve avukatlık mesleğini itibarsızlaştırma, avukatı sıradanlaştırma ve saldırı açısından kolay hedef haline getirme politikası devam ederse korkarız ki bu olay son olmayacaktır" dedi.



SANIK AVUKATLARI SAYGI DURUŞUNA ALINMADI

Sakarya'da duruşma öncesi toplanan bir grup avukat da meslektaşları Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Ferizli ilçesinde yeni inşa edilen cezaevi kampüsündeki salonda görülen, Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin davaya katılan müşteki avukatları, verilen arada mahkeme heyetinden izin alarak girişte toplandı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunan meslektaşları adına konuşan avukat Can Atalay, hiç kimsenin ekmeğini kazanırken öldürülmemesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak duruma tepki gösterdiklerini belirten Atalay, bu sırada saygı duruşuna katılmak üzere gelen bazı sanık avukatlarına, "Müvekkillerimizle saygı duruşunda bulunuyoruz, lütfen bize izin verin" diyerek katılmamalarını istedi.

Bunun üzerine sanık avukatları da yaklaşık 5 metre uzakta saygı duruşunda bulundu.



'DAHA NE KADAR ÖLDÜRÜLECEĞİZ'

Manisa Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına basın açıklaması yapan Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, avukatların, davaların tarafı olarak görüldüğünü, Gebze'de yaşanan olayda da hasım bellenen 27 yaşındaki bir meslektaşlarının yaşam hakkının elinden alındığını ifade etti.

Arslan, avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan tepkilerini dile getirdiklerini belirterek, "Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze'de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle belirtmek istiyoruz" diye konuştu. Alaşehir ve Soma Barosu üyesi avukatlar da ilçe adliyeleri önünde basın açıklaması yaparak olaya tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)