İstanbul 2 No'lu Barosu Sedef Kabaş'a tepki gösterdi: Suçtur

İstanbul'da iktidar yanlısı 2 No'lu Baro tutuklanan Sedef Kabaş'a tepki göstererek "Cumhurbaşkanımıza canlı yayında yapılan hakaret bu kabilden yıpratma amacına yöneliktir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 2 Nolu Baro Başkanlığı, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren ifadeler ettiği gerekçesiyle tutuklanan Sedef Kabaş'a ilişkin, "Cumhurbaşkanımıza canlı yayında yapılan hakaret bu kabilden yıpratma amacına yöneliktir. Yıpratılmak istenen yalnızca Cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda milletin temsilcileri ve değerleridir. Zira Cumhurbaşkanı hem makamı hem de uygulamaları ile milletin temsilcisidir" açıklamasında bulundu.

İstanbul 2 Nolu Baro Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

HAKARET SUÇTUR: Öncelikle ifade etmeliyiz ki Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 26. Maddesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 19. Maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. Maddesi düşünce ve ifade özgürlüğünü korumakla beraber bunun sınırlarını da belirlemiştir. Hakaret asla bir düşünceyi açıklama biçimi olmadığı gibi bütün hukuk sistemlerinde suç olarak düzenlenmiştir.

KUTSALA SİSTEMLİ SALDIRI: Milletimizin değerlerine, temsilcilerine, insanımızın kutsallarına sistemli bir saldırı olduğunu üzülerek takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza canlı yayında yapılan hakaret bu kabilden yıpratma amacına yöneliktir. Yıpratılmak istenen yalnızca Cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda milletin temsilcileri ve değerleridir. Zira Cumhurbaşkanı hem makamı hem de uygulamaları ile milletin temsilcisidir.

İNSANLARIN ŞEREFİNİ HEDEF ALAN KARŞISINDA HUKUKU BULUR: Hem hukukçular hem de medeni insanlar ifade özgürlüğünün hakaret olmadığını bilir. İfade özgürlüğü insanı kendisi yapan, şahsiyet kazandıran çok önemli bir özgürlüktür. Şüphe yok ki ifade özgürlüğünü her zemin ve zamanda savunacağız. Hem de hak sahibinin kimliğine bakmadan savunacağız. Hakaret ise insanların hukukuna bir saldırıdır. İfade özgürlüğü kisvesi altında, insanların şerefini, onurunu, kişilik haklarını toplumun belli bir kesimini hedef alan, hakaret edenler, karşısında hukuku bulacaktır. Bu hukuk devleti olmanın gereğidir. Bu nedenle kimi hedef alırsa alsın ve kim tarafından yapılırsa yapılsın hakaretin, hukuka saldırının karşısında olacağız. (AA)