İsrailli askerler dans videosunu çatışmalar başlamadan önce çekmiş

Sosyal medyada İsrail-Hamas çatışmaları sırasında çekilip paylaşıldığı iddia edilen dans videosunun İsrailli bir asker tarafından Kasım 2022'de TikTok'ta paylaşıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada paylaşılan bir videonun Hamas ile yaşanan çatışmalar esnasında dans eden İsrailli askerleri gösterdiği iddia edildi. Videonun İsrail-Hamas çatışmasının başladığı 7 Ekim'den aylar önce çekilerek internete yüklendiği anlaşıldı.

Askeri üniformalı kadınların zırhlı bir aracın etrafında dans ettiği videonun güncel olup olmadığını inceleyen Teyit.org, İsrailli askerlerin sosyal medya platformlarında paylaştığı içeriklerde kullandığı etiketlerden yola çıkarak yaptığı araştırmada, 'ordu, IDF, kadın askerler' gibi etiketlerle yapılan paylaşımları inceledi. Videolarda kullanılan müzik üzerinden araştırmaya devam edildiğinde videonun kaynağına erişim sağlanabildi. 

KASIM 2022'DE PAYLAŞILMIŞ

Buna göre, orijinal video @hamaliftach isimli TikTok kullanıcısı tarafından 23 Kasım 2022’de “Uzayı görmediğimizi kim söyledi?” açıklamasıyla paylaşılmış. Kullanıcının profilinde askerliği süresince çektiği başka videolar da bulunuyor. Kullanıcının kasım ayında paylaştığı bu video ise sosyal medyada güncel olduğu iddiasıyla paylaşılan videonun aylar önce çekilip paylaşıldığını gösterdi. (DIŞ HABERLER)