İsrail'in yeni casus uydusu uzayda: 'Gökyüzü bile sınır değil'

'Ofek' isimli casus uydunun yeni bir versiyonunun uzaya gönderildiği açıklandı. Netanyahu'nun geri adımından sonra görevini sürdüreceği belirtilen Gallant, "Gökyüzü bile sınır değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, 'Ofek' isimli casus uydunun yeni bir versiyonunun uzaya gönderildiğini duyurdu. İsrail Savunma Bakanlığı, casus uydunun, ülkenin merkezindeki bir üsten fırlatıldıktan sonra başarılı şekilde yörüngesine yerleştiğini belirtti.

Tartışmalı yargı düzenlemesine karşı çıkan ve Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görevden alındığını duyurduğu Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, süreci denetlediği belirtildi. Gallant, "İsrail Savunma Bakanlığı için, gökyüzünün bile sınır olmadığını kanıtlamaya devam edeceğiz" dedi.

GERİ ADIMIN ARDINDAN, GALLANT GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Netanyahu'nun kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini duyurmasının ardından, kovulduğu açıklanan Gallant'ın 'bir sonraki duyuruya kadar görevde kalacağı' belirtilmişti.

Gallant'ın yardımcıları, bakanın görevden alınması için gerekli olan resmi evrakların kendilerine ulaşmadığını ve Gallant'ın savunma bakanı olarak çalışmaya devam ettiğini söylemişti. 

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

Netanyahu, pazartesi günü yargı düzenlemesini ertelediğini duyurmuştu. Tartışmalı yargı düzenlemesi hakkında ulusa sesleniş konuşması yapan İsrail Başbakanı, yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemelere karşı ülke genelinde kitlesel protestoların yoğunlaşması ve genel grevlere gidilmesi üzerine tasarı konusunda geri adım attı. Haftalardır ülke genelinde artan protestoların hedefinde olan Netanyahu, "Kabul edemeyeceğim bir şey var. Şiddet yanlısı bir azınlık, İsrail'i parçalamaya çalışıyor, bizi iç savaşa çekmek istiyor ve askerlik hizmetini reddetmek için çağrıda bulunuyor. Bu korkunç bir suçtur" demişti. (DIŞ HABERLER)