İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 20'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye bombardımanında ölenlerin sayısı 20'ye, yaralı sayısı 48'e çıktı. Mısır devlet televizyonu ateşkes sağlandığını iddia ederken, İsrail Başbakanı saldırıya devam ettiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Filistin'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırıda 3 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun bugün Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bugünkü İsrail saldırısında önce 2, daha sonra 3 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail'in dünden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye, yaralı sayısının da 48'e yükseldiği aktarıldı.

İsrail'in dün Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 Filistinli hayatını kaybetmiş, 22 Filistinli yaralanmıştı. Saldırılarda ölenler arasında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kadrolarından 3 kişinin bulunduğu açıklanmıştı.

İsrail ordusu, Gazze'de bazı alanları bugün yeniden vurmuştu. Bunun üzerine Gazze'den de İsrail tarafına çok sayıda roket fırlatıldı.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e çok sayıda roket fırlatıldı. (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)


MISIR DEVLET TELEVİZYONU: ATEŞKES SAĞLANDI

Mısır devlet televizyonlarından Extra News'in haberine göre, İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlandı. Öte yandan, Filistinli direniş grupları ile İsrail'den ise henüz ateşkese ilişkin açıklama yapılmadı.

İsrail Ordu Sözcülüğü, AA muhabirinin ateşkese ilişkin sorusuna "yorum yapmayacakları" yanıtını verdi.

İsrail ve Filistin basınında, gün içinde Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler'in (BM), taraflar arasında ateşkes sağlanması için arabuluculuk yaptığı haberleri yer almıştı.

Ateşkes haberine karşın İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını sürdürürken Filistinli gruplar da bu saldırılara roket atışlarıyla karşılık vermeye devam etti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde İslami Cihad'a ait hedefleri vurduğunu açıkladı. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya ve Beyt Hanun beldelerindeki tarım arazilerini bombaladığını aktardı.

NETANYAHU ATEŞKES HABERİNİ YALANLADI: ŞİDDETLİ ŞEKİLDE SALDIRIYORUZ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ateşkes sağlandığı iddiasına karşın, Gazze'ye "şiddetli biçimde saldırmaya devam ettiklerini" açıkladı.

Ulusa sesleniş konuşması yapan Başbakan Netanyahu, "Bir askeri harekatın ortasında olduklarını, İsrail ordusunun Gazze'ye şiddetli biçimde saldırmaya devam ettiğini" söyledi.

Netanyahu, "yeni teknolojik gelişmeler, operasyon becerileri ve aldıkları inisiyatifle yeni denge oluşturduklarını" belirterek, "teröristlere saldıracakları zaman ve yeri kendileri seçeceklerini, seçme önceliğinin kendilerinde olduğunu" savundu.

Gazze'deki İslami Cihad hedeflerini yoğun biçimde hedef aldıklarını aktaran İsrail Başbakanı, harekatın sona ermediğini, halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Netanyahu, İsrail ve Filistinli gruplar arasında devam ettiği aktarılan ateşkes görüşmelerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ TIKANDI

İsrail ve Filistinli gruplar arasında, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmanın durdurulması için yürütülen ateşkes görüşmelerinin tıkandığı belirtildi.

İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki görüşmelere yakın Filistinli kaynak, Filistinli grupların İsrail'den "suikast siyasetini" durdurmasını istediğini, Tel Aviv'in bunu reddettiğini aktardı. 

Kaynak, Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla ateşkes görüşmelerinin devam ettiği bilgisini paylaştı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler İsrail Filistin Gazze