İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarında 9'u çocuk 24 kişi öldü

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında ölü sayısı 24'e yükseldi. Ölenler arasında dokuz çocuğun bulunduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde ve Mescid-i Aksa çevresinde İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar devam ederken, İsrail'in ablukadaki Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısının 24'e yükseldiği, 103 kişinin yaralandığı belirtildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hava saldırılarında ölenler arasında dokuz çocuk ile yaşlı bir kadının bulunduğunu açıkladı. 

Filistin Kızılayı, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da ise yaralı sayısının 700'e çıktığını duyurdu. 

Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'daki saldırıların ardından İsrail'e ültimatom veren Hamas'ın Aşkelon kentine 300'den fazla roket attığı belirtilirken, İsrail ordusu altı sivilin yaralandığını kaydetti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de yaptığı yazılı açıklamayla roket atışlarını doğrulamış, İsrail'in Doğu Kudüs'teki saldırıları ve işlediği suçlar ile Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananlara karşı böyle bir adım attıklarını belirtmişti.

AA EDİTÖRÜ CANLI YAYINDA PLASTİK MERMİYLE YARALANDI

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırılarında, Anadolu Ajansı (AA) Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz'ın bacağından iki plastik mermiyle vurulduğu belirtildi. TRT Haber'e canlı yayınla bağlandığı sırada bacağından vurulan Boyraz, ilk müdahalenin ardından Makaset Hastanesi'ne sevk edildi. Boyraz, yaşanan izdiham sırasında ezilme tehlikesi atlattığını söyledi. (BBC Türkçe/AA)