İsrail'in Gazze saldırısı ikinci gününde: Ölü sayısı 15'e, yaralı sayısı 125'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor. Saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 15'e, yaralı sayısı 125'e çıktı. Gazze'den fırlatılan roketler nedeniyle İsrail'de 1 kişi yaralandı, 1 ev hasar gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Filistin'e ait Gazze Şeridi'ne dün başlayan saldırıları bugün de devam etti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının devam etmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın Yedioth Ahranot gazetesinden aktardığı habere göre, Gantz, askeri ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, "Gazze Şeridi içinde özellikle İsrail'e füze atılmasının engellenmesi için saldırıların devam etmesi" emrini verdi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) haberine göre de İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, "İslami Cihad'a karşı yoğun bir mücadele içinde olduklarını, karadan ve havadan yoğun saldırıya devam edeceklerini" söyledi.

İsrail Ordu Sözcülüğü ise "savaş uçakları, hava araçları ve helikopterlerle" saldırılarının devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, Gazze içinde İslami Cihad'a ait üç askeri noktanın helikopterlerle vurulduğu ifade etildi.

ÖLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 15'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarda biri 5 yaşında çocuk ve ikisi kadın olmak üzere 15 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda 125 sivilin yaralandığı belirtildi ancak yaralıların durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Dairesi Başkanı Selame Maruf ise Şifa Hastanesi önünde basına yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 650 konutun zarar gördüğünü, bunlardan 45'inin kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.

İSRAİL'İN SDEROT KENTİNDE BİR EVE ROKET İSABET ETTİ, ESHKOL'DE 1 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan, Filistinli örgütler Gazze'den İsrail'e füze atmaya devam ediyorlar. Gazze Şeridi yakınlarındaki Sderot, Ibim, Nir Am gibi Yahudi yerleşim yerlerinde saldırı sirenleri çaldı.

Sderot kentine bir roket isabet etti. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun haberine göre, roketin isabet ettiği evin sakinleri saldırı sirenlerini duyduktan sonra sığınaklara indi ve yaralanan olmadı.

Görgü tanıkları, roketin evin çatısına isabet ettiğini ve maddi hasara yol açtığı bilgisini paylaştı.

Gazze'den İsrail'e çok sayıda roket fırlatıldı. (Fotoğraf: AA)

Tel Aviv yakınlarındaki Rishon LeTsiyon bölgesindeki kumsalın bugün kapatıldığı aktarıldı. Güneydeki Eshkol bölgesine bir ahırın yakınlarına füze şarapnel parçasının düştüğü ve bir İsraillinin hafif yaralandığı, ayakta tedavi edildiği bildirildi.

İsrail basınındaki haberlere göre Askalan'da düşen bir roket çevredeki araçlara zarar verdi. Gazze'den atılan havan sonucunda Sderot çevresindeki açık arazide bazı bölgelerde dumanların yükseldiği görüldü.

İSRAİL ORDUSU: 449 ROKET ATILDI, DEMİR KUBBE YÜZDE 95 BAŞARILI OLDU

İsrail ordusu, iki gündür saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi'nden yaklaşık 449 roket atıldığı açıkladı.

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, roketlerden 354'ünün İsrail'e doğru fırlatıldığı, roketlerden 81'inin yine Gazze Şeridi'ne, 14'ünün de denize düştüğü belirtildi.

İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin ise atılan roketlere karşı yüzde 95 oranında başarı sergilediği ifade edildi.

Gazze Şeridi'nden havan ve roket atıldığı gerekçesiyle bazı noktaları havadan ve karadan hedef almaya devam ettikleri belirtilen açıklamada, gün içinde İslami Cihad'a ait "silah ve mühimmat depoları, askeri üs, eğitim merkezi ve silah atölyelerini" vurdukları iddia edildi.

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi yakınlarındaki sahil kenti Askalan (Aşkelon), Tel Aviv ve çevresindeki bölgelerde siren sesleri yükseldi. Tel Aviv'de Demir Kubbe sistemlerinin roketleri imha etmesi nedeniyle patlama sesleri duyuldu.

'OPERASYON 1 HAFTA SÜRECEK, ATEŞ GÖRÜŞMESİ YÜRÜTMÜYORUZ'

Anadolu Ajansı'na konuşan İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, ordunun "Gazze'ye yönelik operasyonun bir hafta sürmesine hazırlandığını" ve İsrail'in şu anda bir ateşkes görüşmesi yürütmediğini paylaştı.

İSLAMİ CİHAD: İSRAİL'E DOĞRU YENİDEN FÜZE ATILDI

Filistinli örgüt İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri bugün yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'e doğru yeni füzeler attıklarını açıkladı.

Kudüs Seriyyeleri, bazı askeri noktaları hedef aldıklarını, İsrail'in saldırılarına karşı füze ve havanlarla karşılık verdiklerini duyurdu.

GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ ELEKTRİK SANTRALİNDE ÜRETİM DURDU

Gazze Şeridi'nde bulunan elektrik santralinde üretim, İsrail'in yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle tamamen durdu.

Gazze'deki Enerji Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı durumundaki Kerm Ebu Salim'i kapatması nedeniyle elektrik santrali için gereken yakıtın tedarik edilemediği belirtildi.

Mevcut koşullar ve yakıt temin edilememesi nedeniyle istasyonun üretiminin bugünden itibaren durduğu, günde yaklaşık 500 megavattan fazla elektrik ihtiyacı olan Gazze'nin İsrail'den 120 megavat elektrik temin ettiği aktarıldı.

Ne olmuştu?

İsrail askerleri, 1 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde İslami Cihad Hareketi'nin yöneticisi Bessam Saadi'yi yaralayarak gözaltına almış, çıkan çatışmada 1 Filistinli ölmüştü.

İsrail ordusu, Saadi'nin gözaltına alınmasının ardından olası bir misilleme endişesiyle abluka altındaki Gazze çevresinde alarm seviyesini üst düzeye çıkarmıştı.

Bu kapsamda ordu birlikleri, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim bölgelerini birbirine bağlayan ana yolları kapatmış, Gazze semalarında onlarca insansız hava aracı uçurulmuştu.

Son 5 gündür devam eden süreçte Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı da kapalı tutuluyordu. 

İsrail ordusu, dün Gazze'ye hava saldırıları başlatmıştı. Saldırılarda İslami Cihad Hareketi'nin komutanlarından Teysir el-Caberi de öldürülmüştü.

Gazze'de bulunan El-Fetih dışındaki Filistinli örgütler ortak açıklama yaparak saldırılara karşılık verileceğini duyurmuştu. Akşam saatlerinde de Gazze'den İsrail'e çok sayıda roket fırlatılmıştı. (HABER MERKEZİ)