İsrail'in aradığı suç örgütü lideri Türkiye'de yakalandı

İsrail'in talebiyle Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Omre Oda, İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in talebiyle Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı belirtilen suç örgütü lideri Omre Oda (31) İstanbul'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile Şişli'de yakalanan suç örgütü liderinin ülkesinde 'cinayet, kara para aklama, şantaj, suç için komplo kurmak, cinayet veya şantaj amacıyla kaçırma, patlayıcı madde ile mülkü yok etmeye teşebbüs, dolandırıcılık gibi çok sayıda suça karıştığı bildirildi. Mahkemeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

DHA'nın aktardığına göre, Omre Oda'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu İstanbul'da saklandığı tespit edildi. Şişli Cumhuriyet Mahallesi'nde kız arkadaşı ile yaşadığı belirlenen Omre Oda'nın yakalanması için adrese polis tarafından operasyon düzenlendi. Omre Oda, polis operasyonu ile kaldığı adreste yakalanarak gözaltına alındı.

 Omre Oda'nın 2017-2019 yılları arasında bulunduğu İsrail'de; cinayet, cinayete teşebbüs, kara para aklama, mülkte tasarruf yasağı, güç kullanarak şantaj, tehdit yoluyla şantaj, suç için komplo kurmak, ateşli silahlar yasasına muhalefet, cinayet veya şantaj amacıyla kaçırma, patlayıcı madde ile mülkü yok etmeye teşebbüs ve dolandırıcılık suçlarına karıştığı belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Omre Oda, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. (HABER MERKEZİ)