İsrail'e destek veren Biden'dan Gazze'ye 'insani yardım' sözü

İsrail'in 'kendini savunma hakkını' desteklediklerini, 'demir kubbe'yi yenileyeceklerini söyleyen ABD Başkanı Biden, "Hamas'ın cephaneliğini doldurmadan Gazze'ye insani yardım yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD Başkanı Joe Biden, Mısır’ın arabuluculuğunda İsrail ile Hamas’ın ateşkes kararı almasının ardından açıklama yaptı. Netanyahu ile görüştüğünü söyleyen Biden, ateşkesten memnuniyet duyduğunu söyledi, İsrail’e bir kez daha destek verdi.

‘’ABD, İsrail'de masum sivillerin canını alan Hamas ve Gazze merkezli diğer terörist grupların ayrım gözetmeyen roket saldırılarına karşı İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemektedir’’ ifadelerini kullanan ABD Başkanı, İsrail'in Demir Kubbe sistemini yenilemek için güvence verdiğini de söyledi.

Sevdiklerini kaybeden İsrailli ve Filistinli tüm ailelere taziye dileklerini ileten Biden şöyle devam etti: "Gazze halkına hızlı insani yardım sağlamak ve Gazze’nin bölgesel yeniden yapılanma çabalarına uluslararası desteği bir araya getirmek için BM ve diğer uluslararası taraflarla birlikte çalışmaya kararlıyız. Bunu Filistin Yönetimi ile tam bir ortaklık içinde yapacağız’.

Hamas’la çalışmayacaklarını vurgulayan Joe Biden, yardımları "Hamas’ın cephaneliğini dolduramayacağı bir şekilde" yapacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)